Dobřany lákají na pouť, Šlovice na offroady

Na dobřanské náměstí a v jeho okolí bude o tomto víkendu skutečně pořádně živo.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na sobotu se chystají pouťové Svatovítské slavnosti, které doprovodí série koncertů, nebude chybět oblíbená kapela Extra band revival nebo místní Ponorka band, která na koncertě oslaví desetileté výročí.

Svatovítské slavnosti, které se odehrají v sobotu, zaujmou nejen programem na náměstí i v kostele sv. Víta. „Dopoledne se na dobřanském náměstí koná představení Ovčí pohádka. Dětské i dospělácké publikum je zváno od půl jedenácté do velkého stanu. Ve čtrnáct hodin pak odstartuje program na podiu, kde zahrají kapely Zastodeset, Extra band revival, uskupení pod názvem Crimson Town Players, jehož členem je holandský kytarista Anthony Van den Broek a o zlatý hřeb večera se postará místní Ponorka band, která na slavnostech hraje poprvé a navíc zde oslaví deset let od založení," láká ředitelka MKS Jaroslava Umnerová.

Součástí Svatovítských slavností je také výstava soutěžních prací Dobřanské pohledy 2017 na téma Protiklady, která je instalována v dobřanském kostele sv. Víta a přístupná v sobotu i v neděli od 13 do 17 hodin.

Po celý víkend je v provozu klasická pouť, u které dochází k zásadní změně, co se umístění týče. „Pouť vždy bývala na stadionu pod nádražím, který si v pondělí tohoto týdne převzala, coby staveniště, firma SMP.CZ. Na stadionu začíná totiž velká rekonstrukce, po které se tam poutě nevejdou. Již v roce 2015 jsme se domluvili se zástupci kolotočářů, že si vytipují jiná vhodná místa. Přišli s poloostrovem u náměstí, který se jim jeví jako jediné perspektivní místo“, prozradil starosta města Martin Sobotka.

O pouťovém víkend bude živo i na Šlovickém vrchu, kde se uskuteční tradiční offroad závod. Závodníky oblíbená trať na Šlovickém vrchu ožije v sobotu 17. června dopoledne 2hodinovkami motorek a čtyřkolek. Start 20. ročníku 24hodinovky aut je naplánován na pravé poledne a jeho polovinu ohlásí půlnoční ohňostroj. Na páteční půl devátou večerní si pořadatelé připravili volně přístupnou besedu s offroadovými legendami – závodníky, kteří stáli na stupních vítězů v prvních ročnících. Aktuality na www.offroadmaraton.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka