Duben bude v Měšťanské besedě patřit nejen českému filmu

Představí se také Jana Krausová a Karel Roden v divadelní hře O lásce nebo Simona Stašová a Kamil Halbich v komedii Vězeň na druhé avenue.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dubnovou Besídku Divadla Sklep, která byla velice rychle vyprodaná, přidává Beseda 10. června. Skupina Čechomor v Měšťanské besedě zahraje pro Pomocné tlapky.

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

23. 4. 19:00 Zpívám, tedy jsem

Při hudebních večerech tradičního cyklu, který uvádí Jiří Untermüller, uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru DJKT, mezi nimiž budou Venuše Dvořáková, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková / Ivana Janečková

24. 4. 19:00 Čechomor hraje pro Pomocné tlapky

Nechte se pozvat na koncert skupiny Čechomor pro dobrou věc!

Pražská hudební skupina hrající české, moravské a slovenské lidové písně. Za dobu svého působení procestovala celou Evropu, Severní Ameriku a Rusko, spolupracovala s divadlem Na Palmovce, bratry Formany, divadlem Continuo a dalšími významnými umělci.

Složení kapely: František Černý, Karel Holas, Michal Pavlík, Lukáš Pavlík, Adam Malík, Lukáš Čunta a Martina Pártlová

Pořadatel: Pomocné tlapky o.p.s.

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

1. 4. 19:00 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

1. 4. 19:30 Dívčí válka

Čechovo prozatimně osvobozené divadlo

Dívčí válka je nejúspěšnější a nejhranější ze všech divadelních her v České republice. Jeho atraktivnost se skrývá především v lehkosti žánru, nadsázce, využitých tématech a také v hereckém obsazení.

Autor sám o této komedii říká: „Dívčí válku jsem psal – tak říkajíc – českému národu „na míru“, jde především o jemu blízký styl humoru a oblasti, kterých se dotýká (erotika, politika). Navíc jde o odpočinkový žánr, v jehož rámci přinášíme hodokvas těch nejkrásnějších žen, kterými naše zubožená vlast disponuje. Já vždy s trochou nadsázky říkám – tak bůh vynahrazuje svým milým Čechům neúspěchy v tržní ekonomice. O úspěchu Dívčí války svědčí naplněné sály po celé naší republice“.

Hrají: Uršula Kluková, F.R.Čech, Mojmír Maděrič, Felix Slováček ml., Roman Skamene, Petr Jablonský, Milan David, Petr Martinák, Evžen Hájek, Zuska Velichová, Lucie Chlumská

Pořadatel: Pragokoncert Bohemia a.s.

5. 4. 19:00 O lásce

J. Krausová, K. Roden

Je půlnoc. Hodina pravdy. Hodina, kterou si on a ona vybrali pro uspořádání vzájemného zúčtování. Ve strhujícím duelu se představují Jana Krausová a Karel Roden jako manželé, kteří s lehce drastickým humorem ve svém přepychovém bytě probírají traumata dlouholetého vztahu.

Komorní konverzační komedie o strastech a radostech manželského života se strhujícími hereckými výkony a výborně vystavěnými dialogy slibuje nezapomenutelný divadelní zážitek i léčebnou terapii smíchem. A také poznání, že problémy jiných jsou tak trochu i těmi našimi.

Hrají: Jana Krausová, Karel Roden

Režie: Adam Kraus

Divadlo: Studio Dva

25. 4. 19:30 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

28. 4. 19:30 Vězeň na druhé avenue

S. Stašová, K. Halbich

Čtrnácté patro, výtah nejezdí, voda neteče, odpadky páchnou, venku horko k padnutí, v bytě zima, sousedi pořádají mejdany až do noci a zloději právě ukradli, na co přišli. Ne všichni se však dokážeme zbláznit s takovou dávkou humoru, ironie a sarkasmu. Simona Stašová a Kamil Halbich v hlavních rolích slavné americké komedie o tom, jaké to je, když se vám vše vymkne z rukou.

Hrají: Simona Stašová, Kamil Halbich, Veronika Jeníková, Vasil Fridrich a další

Divadlo: Agentura Harlekýn

29. 4. 19:30 Besídka Divadla Sklep 2019

Soubor založený v roce 1971 prezentoval své Besídky, tedy pásma scének, skečů, písní a tanců, čerpající z nasazení interpretů a jejich svérázného smyslu pro humor, nejdříve jen svým kamarádům. Postupem času se z nich stal tradiční pořad, se kterým přijíždí všem dobře známé tváře i letos. A jako vždy s novými scénkami a hudebními čísly.

Hrají: David Vávra, Milan Šteindler, Jiří „Fero“ Burda a další členové Divadla Sklep

Pro velký zájem přidané představené 10. 6. 2019.

OSTATNÍ ŽÁNRY

7. 4. 19:00 Soufra

Projekce dokumentu vdivadélku JoNáš vrámci festivalu Arabfest

Snímek Soufra sleduje inspirativní příběh Mariam Shaary, která patří již ke třetí generaci uprchlíků v libanonském uprchlickém táboře Burl El Barajneh, kde prožila celý svůj život. Navzdory mizivé šanci na úspěch se rozhodla následovat svůj sen a založila úspěšnou cateringovou společnost “Soufra“, která dává ženám v táboře nejen práci, ale také naději na lepší život.

26. 4. 18:00 Dnes čtu já: Emil Hakl

Výsek

Autorské čtení a beseda.
Jedenáct let vycházely pravidelně v časopise Čilichili sloupky "Pavlač" Emila Hakla. V knize Výsek z roku 2018 jsou zveřejněny ty, které si autor sám vybral. Jeho výběr z Pavlače obsahuje ty nejvýraznější kousky z vlastní sloupkařské dekády. Emil Hakl osobně a s radostí představí i své nejnovější a dosud nikde nepublikované povídky.

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

9. 4. 19:00 Z Číny do Tibetu

přednáší Miloslav Martan

První díl velké cesty po Asii začíná v Pekingu a končí v tibetské Lhase. Neuvěřitelně pestrá cesta představí nejen čínské památky - Zakázané město, Velkou čínskou zeď, Terakotovou armádu a Lešanského Buddhu, ale i moderní Čínu v čele s Šanghají a rychlovlaky. Velkým zážitkem jsou i místní tržnice, nebo chovná stanice pandy velké. A na závěr cesty čeká Tibet a Lhasa. Dalajlámův Palác Potála, Barkhor se stovkami modlících Tibeťanů a nejposvátnější chrám v Tibetu Džókhang. Celková atmosféra města vyvolá neuvěřitelný obdiv a zároveň pokoru k magickému, tajemnému a neopakovatelnému Tibetu.

Vstupné 100,- v předprodeji / 120,- v den konání.

30. 4. 19:00 Z Tibetu do Nepálu

přednáší Miloslav Martan

Druhý díl cesty po Asii začíná v Tibetské Lhase a okolo Brahmaputry se zvedá do hor. Několik sedel s výškou přes 5.000 metrů, nádherné jezero Yamdrok, města Gyantse a Shigatse a vrchol cesty po Tibetu. Základní tábor pod Mount Everestem, odkud vycházejí expedice na nejvyšší horu světa. Dál čeká Nepálské Káthmándú s přeplněnými uličkami, krásnými památkami UNESCO a národní park Chitwan se slony a nosorožci. A na závěr cesty neopakovatelná Indie! Varanasi se spalovacími gháty a večerní slavností na řece Ganze, indické vlaky, nejkrásnější hrobka světa Taj Mahal a Dillí. Přeplněné ulice, krávy, rikši a společný oběd v Sikhském chrámu zanechají na Indii silné vzpomínky.

Vstupné 100,- v předprodeji / 120,- v den konání.

AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

6. 4. 14:30 Hravá sobota: Dobrodružná aneb pojďte s námi do přírody

Jestlipak jste připraveni na výlety do přírody? Umíte číst v mapách? Najdete správný směr? Jestli ne, tak vás to rádi naučíme. A jestli ano, tak si to s námi přijďte vyzkoušet! Výletům zdar!

Vhodné pro děti 3+

7. 4. 14:30 O Koblížkovi (Divadlo Meluzína)

16:00

Další známá pohádka o jednom malém Koblížkovi, který chtěl utéct babičce a dědečkovi. Co ho na cestě z okénka do světa čeká a jaká zvířátka cestou potká, to se dozvíte v pohádce plné veselých písniček, které si děti mohou zazpívat s námi.

Vhodné pro děti 3+

28. 4. 14:30 Velikonoční zajíci (Divadlo Dráček)

16:00

Veselá jarní pohádka o dvou zajících, malovaných vajíčkách a pořádné pomlázce.

Vhodné pro děti 3+

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

1. 4. 2019 19:15 Zelená kniha

Cyklus: Best of 2018
ZEMĚ / ROK: USA / 2018
REŽIE: Peter Farrelly
HRAJÍ: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Don Stark, Brian Stepanek, P.J. Byrne
DOBA TRVÁNÍ: 130 min

Bývalý vyhazovač a drobný podvodníček Tony „Pysk” Vallelonga (Viggo Mortensen) má mezi newyorskými Italy pověst chlápka, který dokáže vyřešit každou šlamastyku. Slavný černošský klavírista Dr. Don Shirley (držitel Oscara® Mahershala Ali) si ho proto najímá jako řidiče a bodyguarda na turné po divokých státech amerického Jihu 60. let. Tony je horkokrevný, ne moc vzdělaný, ale o to mazanější. Nade vše miluje svoji ženu (Linda Cardellini) a smažená kuřata. Dr. Don je jeho protikladem: kultivovaný génius jemných mravů a pevných zásad. Aby společně překonali nástrahy, musí si k sobě oba tvrdohlaví muži najít cestu skrz předsudky a humorné přešlapy. Originální komedie Zelená kniha (Green Book) získala tři Zlaté glóby a patří k největším favoritům letošních Oscarů. Režisér Peter Farrelly (Blbý a blbější; Já, mé druhé já a Irena; Něco na té Mary je) se inspiroval příběhem skutečného přátelství a natočil jeden z nejdojemnějších i nejvtipnějších filmů roku.

4. 4. 2018 17:00 Cena za štěstí
ZEMĚ / ROK: ČR / 2018

REŽIE: Olga Dabrowská
HRAJÍ: I. Chýlková, V. Hybnerová, T. Hanák, P. Řezníček, J. Plesl, K. Pollertová-Trojanová, J. Trojan

Kdo platí za naše chyby?

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby.

Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku.

Cenu za štěstí napsala a natočila Olga Dabrowská, která se podílela na scénáři legendárního filmu Samotáři a pro kina natočila výrazný film o vztazích Kuličky.

Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 69 Kč.

4. 4. 2019 19:15 ROMA
ZEMĚ / ROK: MEX / 2018
REŽIE: Alfonso Cuarón
HRAJÍ: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Marco Graf, Daniela Demesa, Carlos Peralta, Nancy García
DOBA TRVÁNÍ: 135 min

Zatím nejosobnější projekt oscarového režiséra a scenáristy Alfonsa Cuaróna (Gravitace, Potomci lidí, Mexická jízda), film Roma, sleduje dívku Cleo (Yalitza Aparicio), která pracuje v domácnosti středostavovské rodiny ve čtvrti Roma v Mexico City. Jako v propracovaném psaníčku ženám, které ho vychovaly, vzpomíná Cuarón na vlastní dětství a vytváří živý a procítěný portrét domácích konfliktů a společenské hierarchie v politickém chaosu 70. let.

6. 4. 2019 14:30 Putování se sobíkem

ZEMĚ / ROK: Francie / Finsko / Norsko, 2018

REŽIE: Guillaume Maidatchevsky
ZNĚNÍ: český dabing (Marek Eben)

DOBA TRVÁNÍ: 86 min

Náš hrdina je malý sob a jmenuje se Ailo. Právě se narodil v Laponsku, což je krajina na severu Evropy, jejíž největší část leží až za polárním kruhem. Nezní to moc povzbudivě. Takový sobík si ale na drsné podmínky snadno navykne. Hned po narození se dokáže rychle postavit na nohy, stačí mu na to pouhých pět minut. Za dalších pět minut se naučí chodit a do čtvrt hodiny umí plavat i pelášit sněhem. Díky svým širokým kopýtkům se může v závějích pohybovat rychle a na pastvu také není příliš náročný. Spokojí se s trochou trávy i mechu, ale jeho nejoblíbenější pochoutkou je lišejník. A jestli je mu zima? Kdepak. Mohutná srst mu umožňuje přežít teplotu i okolo -40°C. Při svém putování Laponskem Ailo potkává další obyvatele této nádherné krajiny. Ať již hbitého hranostaje, nebezpečné vlky, chytrého rosomáka, polární lišku, chundelatou veverku, tichou sovu nebo vysoko létajícího orla.

Natáčení filmu uprostřed divočiny a v hlubokém mrazu nebylo jednoduché. A natáčení s mnoha zvířecími hrdiny vše jen komplikovalo. I tak spolupráci s hlavním hrdinou ocenil režisér filmu Guillaume Maidatchevsky slovy: „Ailo si i během natáčení prožíval svůj svobodný život a vlastně si z nás nedělal žádné starosti. Byl velmi zvědavý, aktivní a neměl z nás vůbec strach.” A také vysvětlil hlavní důvod, proč se odhodlal k takto obtížnému natáčení: „Natočil jsem do té doby mnoho dokumentů o zvířatech, až jednoho dne mi děti řekly: "Nikdy jsi nenatočil film o Santových sobech!" A opravdu jsem si uvědomil, že moje děti díky jiným filmům znají lépe zvířata ze savany nebo džungle než ta evropská. A přitom právě ta máme nedaleko od svých domovů a je důležité je znát. A tak je film Putování se sobíkem tak trochu na objednávku mých dětí!“

Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

6. 4. 2019 17:00 Ženy vběhu

ZEMĚ / ROK: ČR / 2019

REŽIE: Martin Horský
HRAJÍ: Z. Adamovská, T. Kostková, V. Khek Kubařová, J. Boková, O. Vetchý, V. Polívka, M. Hofmann

DOBA TRVÁNÍ: 93 min

Komedie o ženách, které se nebojí vyběhnout štěstí naproti

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti.

Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti.

Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu.

S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah…

7. 4. 2019 15:45 Spící krasavice

Cyklus: Bolšoj balet

Choreografie: GRIGOROVIČ

Hudba: ČAJKOVSKY

Délka představení: 2h 50min

Nesmrtelnou pohádku o Šípkové Růžence vypráví balet Spící krasavice ve skutku velkorysém stylu odrážejícím balet carského dvora 19. století. V Čajkovského melodické hudbě ožívají krásné valčíky, tanec dobré Šeříkové víly, zlé víly Carabosse, ale i dalších pohádkových bytostí, jako Briliantové víly, Safírové víly; Kocoura v botách, Červené karkulky, či Modrého ptáka.

Klasické nastudování s úžasnými výkony tanečníků Bolšoj baletu v jednom z technicky nejnáročnějších baletů vůbec. Spící krasavice, balet typický pro rukopis svého choreografa Mária Petipy, je podívanou pro celou rodinu.

7. 4. 2019 19:00 Bohemian Rhapsody
18. 4. 2019 16:45 Bohemian Rhapsody

ZEMĚ / ROK: VB, USA / 2018
REŽIE: Bryan Singer, Dexter Fletcher
HRAJÍ: Rami Malek, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech

Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i nekontrolovatelnou životní spirálu Freddieho Mercuryho. Snímek je rámcován založením skupiny Queen v roce 1971 až po památný koncert Live Aid v roce 1985.

18. 4. Zvýhodněné vstupné pro seniory nad 65 let 69 Kč.

8. 4. 2019 19:15 Favoritka
Best of 2018

ZEMĚ / ROK: USA / IRL / GBR 2018

REŽIE: Yorgos Lanthimos
HRAJÍ: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn
DOBA TRVÁNÍ: 119 min

Na začátku 18. století vládne Velké Británii královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců, která se do historie zapsala spíše neslavně. Je plachá a přehlížená, trpí bolestivou dnou a není příliš vzdělaná, což z ní činí perfektní oběť manipulátorů.

Její jedinou oporou v životě je lady Sarah (Rachel Weisz) a jejich vztah postupně přerůstá až do jakési milostné symbiózy. Sarah se díky tomu dostala do nejvyšších kruhů britské aristokracie a za nejistou královnu prakticky vládne. Zpoza královnina trůnu činí všechna důležitá rozhodnutí ohledně chodu státu a probíhající války o španělské dědictví. Zároveň si svou pozici ostře střeží a nikoho, kdo by se pokusil královnu ovlivnit, k ní nepustí. Podcenila jen svou sestřenici Abigail (Emma Stone), která na dvůr přijela prosit o práci služebné poté, co její rodina zbankrotovala. Sarah ji z lítosti přijala. Netuší však, že by ctižádostivá Abigail mohla ohrozit její roli královniny favoritky. Zatímco tedy Abigail díky oblibě panovnice rychle stoupá společenským žebříčkem, od Sarah se začíná přízeň odvracet. A to nemůže zůstat bez odplaty.

Film Favoritka již získal dvě ceny na festivalu vBenátkách, 7 ocenění BAFTA, jeden Zlatý glóbus a jednoho Oscara.

10. 4. 2019 19:15 Skleněný pokoj

ZEMĚ / ROK: ČR / 2019
REŽIE: Julius Ševčík
HRAJÍ: Carice van Houten, Hanna Alström, Claes Bang, Roland Moller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová, Vladimír Polívka a další

ZNĚNÍ: voriginálním anglickém znění sčeskými titulky
DOBA TRVÁNÍ: 104 min

Na kopci nad Brnem vyrostl počátkem třicátých let minulého století obdivuhodný dům. Mistrovské dílo modernistické architektury z betonu a oceli je dílem slavného architekta von Abta. Středobodem domu je „Skleněný pokoj“. Von Abt tuto jedinečnou stavbu navrhl pro bohatého podnikatele Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a jejich rodinu. Skleněný pokoj se stává nejen architektonickým skvostem, ale i synonymem krásy, modernosti, otevřenosti, stejně jako symbolem nadějí mladého československého národa, symbolem budoucnosti.

Rodinný život, jaký si Liesel vysnila, prostoupený světlem a klidem průzračného prostoru, naplněný láskou a umocněný vztahem s nerozlučnou přítelkyní Hanou, však netrvá dlouho. Viktor je Žid, a Evropu čím dál víc zahaluje stín nacismu. Rodina se připravuje na odchod do exilu. Další ranou je pro Liesel bolestné zjištění, že Viktor má poměr s mladou ženou Katou, jíž jako válečné uprchlici poskytli ve svém domě azyl. Liesel se silněji upíná k Haně. Zatímco ona je ve svých citech rezervovaná, Hana je volnomyšlenkářka, která si ráda užívá všeho šťavnatého, co život přináší. A přestože Liesel cítí, že za jejich přátelstvím klíčí něco víc, brání se dát tomu průchod. V panice a zmatku, které provázejí německou invazi, Landauerovi za dramatických okolností prchají z Československa. Vila však zůstává a její příběh pokračuje.

Hana a její manžel Oskar, právník Landauerových se rozhodli zůstat v Brně. Díky poměru s německým konstruktérem Stahlem se před Hanou otevře možnost návratu do magického Skleněného pokoje a ona oživuje vzpomínky na Liesel a předválečnou dobu plnou nadějí. Nucené odloučení jakoby posilovalo jejich vzájemné city. Obě ženy si píší bez toho, aby se dočkaly odpovědí a dozvěděly se, jaký je osud té druhé.

Po válce je vila zničená, okna rozmetala bomba. Naděje, kterou Skleněný pokoj symbolizuje, však zůstává.

V hlavních rolích se objeví řada zahraničních i domácích hvězd jako Carice van Houten (seriál Hra o trůny), Hanna Alström (Kingsman) nebo Claes Bang, držitel Evropské filmové ceny pro nejlepšího herce za film Čtverec, Alexandra Borbély, oceněná Evropskou filmovou cenou pro nejlepší herečku roku 2017 za roli ve filmu O těle a duši, Roland Moller (Atomic Blonde), Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová nebo Vladimír Polívka.

Režisérem filmu Skleněný pokoj je Julius Ševčík, držitel Českého lva za nejlepší režii filmu Masaryk, který celkově získal 12 Českých lvů.

11. 4. – 16. 4. 2019 Finále Plzeň

17. 4. 2019 19:15 Pašerák
ZEMĚ / ROK: USA / 2018
REŽIE: Clint Eastwood
HRAJÍ: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena, Alison Eastwood, Andy Garcia
DOBA TRVÁNÍ: 116 min

Ve svém novém celovečerním snímku se Clint Eastwood kromě režie ujal i hlavní role a stoupne si tak před objektivy kamer v doprovodu Bradleyho Coopera (Zrodila se hvězda), Laurence Fishburnea (John Wick 2), Michaela Penaa, Dianny Wiestové nebo Andyho Garcii.

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu.

18. 4. 2019 19:15 Teroristka
ZEMĚ / ROK: ČR, SR / 2019
REŽIE: Radek Bajgar
HRAJÍ: Iva Janžurová, Martin Hofmann, Tatiana Vilhelmová, Pavel Liška, Eva Holubová, Jana Plodková, Kristina Svarinská
DOBA TRVÁNÍ: 95 min

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky - přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: "Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere."

22. 4. 2019 19:15 Dumbo
ZEMĚ / ROK: USA / 2019
REŽIE: Tim Burton
HRAJÍ: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Finley Hobbins, Nico Parker
ZNĚNÍ: v anglickém znění s českými titulky
DOBA TRVÁNÍ: 112 min

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V. A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství.

Tímto snímkem Disney dál rozšiřuje řadu hraných filmů s oblíbeným klasickým příběhem, kde být jiný, než ostatní je vlastně výhodou a darem, který ctí silná rodinná pouta a kde sny létají.

24. 4. 2019 19:15 Trabantem tam a zase zpátky

ZEMĚ / ROK: ČR / 2019
REŽIE: Dan Přibáň
DOBA TRVÁNÍ: 105 min

Velká cesta kolem světa končí! Poslední výprava uzavírá cesty žlutých trabantů napříč kontinenty ve velkém stylu. V týmu tentokrát není žádná žena a putování smečky mužů v čele s cestovatelem Danem Přibáněm nabírá často divoké obrátky. Žlutý cirkus jede z Indie až domů. Překonává Himaláje i diktatury, láme výškové rekordy i prchá před policií. Přestože jde mnohokrát do tuhého, mezinárodní česko-slovensko-polská posádka bojuje se všemi nástrahami s černým humorem, sebeironií a občas na hraně politické korektnosti. Film Trabantem tam a zase zpátky definitivně dokazuje, že není třeba drahých terénních vozů, aby člověk projel celý svět a zažil jeden z nejdojemnějších návratů.

25. 4. 2019 19:15 Metallica: Francie na jednu noc
ZEMĚ / ROK: : Francie, USA / 2009
REŽIE: Don Kent
DOBA TRVÁNÍ: 132 min

V mystickém prostředí starořímské arény duní prověřené metalové skladby.?

Legendární Metallica by koncertovala kdekoliv. Stačí dostatečně prostorný plac, kde mohou postrčit vlak své těžkotonážní hudby a kde si „to" mohou se svými fanoušky rozdat. Mimochodem bývá nezapomenutelným zážitkem, když frontman James Hetfield hrne energii do diváků, kteří stojí ani ne metr od něho. Přesto, koncertní kulisa, kterou Metallica zvolila jednoho červencového večera roku 2009, dodala vystoupení magickou atmosféru. Starořímský amfiteátr v Nimes je jedním z nejzachovalejších kolbišť gladiátorů. I za bílého dne a bez lidí sálá z tohoto architektonického monumentu genius loci. Což teprve večer, kdy tmu prořezává palba světel a ohňů, kdy řvoucí dav chlapů a holek vyvolává jména „gladiátorů novodobých". Hetfield, Hammett, Trujillo a Ulrich vstupují do arény za tónů filmové hudby Ennia Morriconeho. Že z tak výjimečného prostředí pořídí Metallica záznam je logický počin. I z výběru odehraných písní lze soudit, že stavějí koncertní milník. Tehdejší aktuální albovou novinku Death Magnetic (2008) zastupují jen čtyři skladby. Dál už hrají samé prověřené písně. Turisté, kteří do nimské Arény přicházejí, vnímají architekturu a historii starou dva tisíce let. Vstoupí-li sem fanoušek heavy metalu napadne ho: „Škoda, že jsem tady nemohl prožít koncert Metallicy." Dopřejte si alespoň záznam. Opravdu stojí za zhlédnutí!

27. 4. 2019 14:30 Velké dobrodružství čtyřlístku

Na kraji Třeskoprsk, vmalém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík aMyšpulín utáborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili vuplynulém roce. Každý zhrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. SPinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, sMyšpulínem napínavé pátrání poukrutném Vlkodlakovi, sBobíkem fantastickou cestu do vesmíru asFifinkou vánoční návštěvu umalých čertíků.Čí příběh bude nejkrásnější?

Čtyřlístek slaví 50.výročí, 15.května roku 1969 vyšel první příběh této legendární čtveřice zTřeskoprsk. Součástí oslav je ipremiéra nového celovečerního animovaného filmu.

Co si představíte, když se řekne čtyřlístek? Ten s malým č je pro štěstí a budeme ho hledat někde na louce. A ten s velkým Č? No to je přece Fifinka, Bobík, Pinďa a Myšpulín. Už několik generací nás baví tyto kreslené postavičky. Dnešní babičky, které na Čtyřlístku vyrostly, kupují komiksové příběhy čtyř nerozlučných kamarádů zase svým vnoučatům. Výtvarník Jaroslav Němeček je jejich stvořitelem a díky němu se s nimi setkáváme už 50 let! Ale teď vás chceme pozvat do kina.

Objevíme se poprvé v klasické animované podobě a zavedeme vás do známých míst. Znáte Třeskoprsky, rybník Blaťák, Bezzub, Polomené skály? No vidíte a tam všude vás pozveme a každý z nás čtyř vám bude vyprávět svůj nejoblíbenější příběh.

Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

29. 4. 2019 19:15 Zraněná srdce

ZEMĚ / ROK: USA, VB, GER / 2019
REŽIE: James Kent
HRAJÍ: K. Knightley, A. Skarsgard, J. Clarke, F. Thiemann
DOBA TRVÁNÍ: 109 min

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgard) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann).

Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada.

Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. Natáčení filmu probíhalo i v Praze a v dalších českých městech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka