Finále Plzeň bude i další čtyři roky v režii týmu Evy Veruňkové Košařové

O filmový festival Finále Plzeň se bude i nadále starat společnost Film Servis Plzeň s.r.o. Na návrh odborné komise o tom rozhodlo zastupitelstvo města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Staronovým pořadatelem festivalu pro roky 2020–2023 bude tým v čele s ředitelkou Evou Veruňkovou Košařovou. „Uplynulé čtyři roky byly ohromnou výzvou nejen pro mě, ale pro všechny mé kolegy a spolupracovníky. V roce 2016 jsme přebírali festival, který měl mnohaletou tradici – ostatně vznikl ve zlatém období české kinematografie, na sklonku šedesátých let, než jej umlčela nastupující normalizace. Respekt k historii festivalu byla velkým závazkem, ale zároveň jsem si uvědomovala, že má-li Finále obstát i v příštích letech, potřebuje zásadní transformace, které však budou během na dlouhou trať. Jsem ráda, že v nastavených změnách  můžeme pokračovat a rozvíjet je i v následujících čtyřech letech. Byla bych ráda, aby bylo zřejmé, že festival je pokorný ke své tradici, ale je také odvážný v objevování nových cest. A jakkoliv bylo opravdu milé pozorovat každoroční vzrůstající zájem diváků i filmových profesionálů o Finále, uvědomuji si, že každý ročník je výzvou být lepší a stále musíme přicházet s novými nápady a nadále bortit nesmyslné klišé o tom, že český film nestojí za nic,“ říká ředitelka Eva Veruňková Košařová a doplňuje: „Příští čtyři roky doufám ukážou, že naše vize byla a je správná, a Plzeň se během Finále opět stane hlavním městem české kinematografie. Svátkem českého filmu, událostí u které musíte být.“ „Máme ale i spoustu dalších plánů, které potřebují čas. Jedním z našich cílů je budovat značku festivalu jako oslavy českého filmu. Akce, která podporuje české filmaře a oni ji,“ dodává výkonný ředitel Petr Veruněk. Festival klade důraz na kvalitní program, zajímavé doprovodné akce, vysokou technickou úroveň projekcí, atraktivní vizuální podobu a zejména příjemnou atmosféru ve společnosti filmových hvězd.

33. ročník Finále Plzeň se uskuteční od 16. do 22. dubna 2020. Hlavním dějištěm bude opět Měšťanská beseda a přilehlý sadový okruh.

Léčba Filmoterapií
Film Servis Plzeň mimo to i nadále pokračuje v projektu Filmoterapie, kterému se věnuje již několik let. V rámci této  alternativní formy terapie pořádá zhruba jednou za tři měsíce promítání jednoho z nových českých filmů pro dětské pacienty pobývající na odděleních hematoonkologie, neurologie či psychiatrie Fakultní nemocnice Plzeň. Cílem je vytvořit pro ně atmosféru podobnou filmovému festivalu či běžné kino projekci. Nepromítá se proto na klasickou televizní obrazovku, ale na skutečné kino plátno, vč. odpovídajícího zvukového vybavení. Většinu projekcí doprovází i delegace filmových tvůrců.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka