ITEP 2019 je tady. Zavede návštěvníky do různých koutů světa

Již 15. ročník třídenního veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019, jenž nabízí návštěvníkům novou koncepci a uspořádání, otevírá ve čtvrtek své brány v nových prostorách TJ Lokomotiva Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Každý den veletrh cestovního ruchu ITEP 2019 zavede návštěvníky formou přednášek do různých koutů světa a to do Nikaragui, mizejícího světa amazonských domorodců, za pořádkem a chaosem Maroka a Mauretánie, na Faerské ostrovy nebo na kole do Afriky. Návštěvníci se projdou přírodou v rámci soutěže Putujte lehce po Zlaté stezce a vedle expozice Plzeňského kraje najdou koutek věnovaný 30. výročí pádu komunistického režimu, kde v rámci prezentací Trabantem na dovolenou zveřejní moderátor Radek Nakládal příběhy o cestování před třiceti lety, které zasílali lidé prostřednictvím facebookového profilu www.facebook.com/turisturaj. Připraveny jsou i ochutnávky pokrmů ze světa i regionálních potravin.

 „Veletrh ITEP nabídne turistické možnosti a typy, kam na výlety i zábavu. Novinkou doprovodného programu jsou denně cestovatelské přednášky. Jednou z nich bude i Studentská expedice s vozíčkářem do Himaláje. Děti si denně užijí spoustu interaktivní zábavy, odpolední program Pohádkohraní s Jitulí a Dadulí, divadelní představení, výtvarné dílny, výrobu loutek, soutěže a další“, vyjmenovává náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová.

V Křesle pro hosta usedne herečka Aneta Krejčíková, pilot kamionu Dakar Martin Macík a cestovatelé Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha.

15. ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019 pořádaný Plzeňským krajem v nových prostorách TJ Lokomotiva Plzeň 19. a 20. září od 10:00 do 18:00 hodin a 21. září od 10:00 do 18:00 hodin nabídne návštěvníkům novou koncepci a uspořádání. Vstup na veletrh je zdarma.

Ve dvou halách se představí informační centra, města a obce, muzea, turistické cíle a vystavovatelé z různých koutů světa. Mezi zahraničními hosty budou např. zástupci partnerského regionu Banát z oblasti Župa Timi? s tradičními řemeslníky a pokrmy. Mezi novými vystavovateli bude Státní muzeum porcelánu v bavorském Hohenbergu, které je největším evropským muzeem tohoto zaměření.

„Hvězdárna v Rokycanech a v Plzni představí výstavu k 50. výročí od přistání člověka na Měsíci. Historické ohlédnutí nabídne i expozice Muzea řemesel a techniky v Kolovči s kompletně vybaveným kadeřnickým salonem z 30. let 20 století. V Zahradě u malíře plné zeleně a vůní bylin si každý vyzkouší vytvořit vlastní sušený čaj,“ dodává Ivana Bartošová. Každý den bude probíhat celodenní soutěž CK Bus Foltýnová.

Během ITEPu se uskuteční zážitkové jízdy historickým autobusem vypravované přímo z veletrhu. Komentované trasy povedou do nově otevřeného a jediného přístupného podzemního kaolinového dolu v České republice v Nevřeni. Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz.

Podrobné informace k veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019 naleznete na webu www.itep-plzen.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.09.2019 17:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka