Kulturní jaro klepe na dveře a léto na zahradu Besedy

Ještě před začátkem jara chystá Měšťanská beseda letní program na zahradě. Otevřou ji v červnu osobitá zpěvačka Lenka Nová s klavíristou Petrem Maláskem.

Cílená propagace v Plzni

V červenci se ve skvělé atmosféře letního večera diváci pobaví na nové show Miloše Knora. Pořádný nářez slibuje rockový koncert charismatického zpěváka Václava Noida Bárty s kapelou BEKBEK Clan. V srpnu přinese na zahradu Besedy pohodu, živelnou radost i energii zpěvačka Szidi Tobias. Léto na zahradě zakončí v září druhý díl improvizované hry Commedia dell’arte.

Zahrada Měšťanské besedy se v létě už tradičně stane dějištěm koncertů i divadelních představení, které tu pod širým nebem získávají neopakovatelnou atmosféru. Ani déšť či jiná nepřízeň počasí nemohou kulturní zážitek pokazit. Akce se totiž v takovém případě přesouvají do vnitřních prostor Měšťanské besedy.

„Program na letní zahradu Měšťanské besedy vybíráme podle toho, jak se do venkovních prostor hodí a jak se líbí publiku,“ vysvětluje Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí v Měšťanské besedě. „Vrací se sem osvědčená divadla a koncerty, ale vždycky chceme uvést i něco úplně nového. Letos to bude rockový koncert Václava Noida Bárty,“ doplňuje.

Už několikrát na zahradě Měšťanské besedy vystoupila osobitá zpěvačka s nezaměnitelných sametovým altem Lenka Nová, většinou to bylo v pořadech Michala Horáčka, vždy však s velkým úspěchem. Tentokrát se představí za klavírního doprovodu Petra Maláska na turné nazvaném Ve dvou.

Každoroční benefiční koncert Jazz & Swing Night pro dětský úsměv rozezní na zahradě hudbu Louise Armstronga, Raye Charlese a dalších ikon jazzové hudby a výtěžkem ze vstupného potěší děti z Dětského domova v Trnové.

Na letní scénu se vrátí také Miloš Knor, a to v celovečerním „představení jednoho Knora“ s názvem One Knor Show.

Úplně poprvé na zahradě Měšťanské besedy zazpívá Václav Noid Bárta. Charismatický zpěvák je známý z muzikálů Jesus Christ Superstar, Hamlet nebo Carmen. Rockový koncert s BEKBEK Clanem slibuje pořádný nářez.

Tradiční akcí už se stal Mezinárodní dixielandový festival Plzeň. Měšťanská beseda letos přivítá jeho čtvrtý ročník.

Pohodu letního večera doplní živelná radost a energie koncertu slovenské šansoniérky Szidi Tobias, která už v Měšťanské besedě zakusila vřelé přijetí plzeňského publika. Nyní s kapelou zazpívá písně z nejnovějšího alba Sedmoláska i oblíbené dřívější skladby.

Letní program uzavře volné pokračování úspěšné improvizované komedie Commedia dell´arte, které vzniklo opět v pražské La Fabrice. Známé postavy se vrací v novém milostném příběhu plném převleků a vtipných zápletek.

Akce, které se konají na zahradě Měšťanské besedy, se v případě nepříznivého počasí na základě rozhodnutí pořadatele přesouvají do vnitřních prostor. Informace o přesunu akce je uvedena v den jejího konání do 12 hodin na www.mestanska-beseda.cz.


Letní program Měšťanské besedy

19. 6. 19:30 Lenka Nová & Petr Malásek: Ve dvou tour 2019
Osobitá zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem Lenka Nová v létě zamíří na svém novém turné do Plzně, na zahradě Měšťanské besedy ji doprovodí Petr Malásek.  Hudební spojení těchto dvou osobností hned po prvních koncertech zaznamenalo velkou pozornost a nadšení publika. V písních se prolínají příběhy ženy, která vedle krásného hlasu, profesionality a noblesy na pódiu zůstává duší a srdcem především obyčejnou holkou, prožívající životní radosti a strasti všedních dnů a nepřestávající věřit v lásku a životní naplnění.

10. 7. 19:30 Jazz & Swing Night pro dětský úsměv
9. ročník benefičního koncertu zpěváka Petra Beneše a jeho kapely Jeepers Creepers, jehož cílem je udělat radost dětem. Vstupné na koncert je dobrovolné a výtěžek putuje do Dětského domova v Trnové. Kromě Petra Beneše se představí muzikanti Vašek Greif, Dan Eberle, Michal Cába, zpěvačka Katka Martínková a další. Zazní písně Louise Armstronga, Duke Ellingtona, Raye Charlesse a dalších ikon jazzové scény.

17. 7. 20:00 One Knor Show – Než začnu
Celovečerní „představení jednoho Knora“ ve skvělé atmosféře zahrady Měšťanské besedy. Neustále aktualizované představení Miloše Knora diváky baví už deset let.

24. 7. 20:00 Václav Noid Bárta & BEKBEK CLAN
Pořádný nářez slibuje rockový koncert Noida s BEKBEK Clanem. Charismatický zpěvák s nezaměnitelným hlasem je známý třeba i z muzikálů Jesus Christ Superstar, Hamlet, Excalibur či Carmen. Po působení v nu-metalové skupině Dolores Clan se vydal na sólovou dráhu a poté začal zpívat s kapelou Back Back. Účastnil se soutěže Eurovision Song Contest. Jako skladatel, aranžér a zpěvák spolupracoval například s Michalem Pavlíčkem, Kamilem Střihavkou, Lucií Bílou nebo Martou Jandovou.

3. 8. 17:00 4. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň
Neworleánský průvod kapel z náměstí Republiky dorazí na zahradu Měšťanské besedy, kde se na pódiu vystřídají plzeňští The Dixie Hot Licks, Humpolecký dixieland a Old Time Memory Jazzband z Německa.

19. 8. 19:30 Szidi Tobias & Band
Szidi Tobias na zahradě Měšťanské besedy zazpívá svým typicky chraplavým hlasem písně z nejnovějšího alba Sedmoláska. Samozřejmě zazní i oblíbené skladby z předchozích alb. Těšit se můžete na celkovou pohodu a sehranost muzikantů, stejně jako na živelnou radost a energii živých vystoupení.

4. 9. 19:30 Commedia dell´arte II.
  Mechanická žena aneb Krize identity aneb Návrat do dětství
Volné pokračování prvního dílu úspěšné improvizované komedie vzniklo opět v pražské La Fabrice. Známé postavy se vrací v novém milostném příběhu plném převleků a vtipných zápletek. Tentokrát Dottore sestrojil Mechanickou ženu, která se zdá být splněním snů všech mužů – naprosto poslušnou sexy mašinou. Duchovní rozměr postrádající Pantalón se tohoto stroje zmocní lstí, avšak přičiněním svých zaměstnanců Pedrolína a Franceschíny a především kvůli vášnivému mstiteli a lamači ženských srdcí Leliovi by o něj mohl opět přijít. Pokud se nestane chyba. Může umělá inteligence překonat tu lidskou? Může být žena na ženy a muž zapochybovat o svém mužství? Mohou zaměstnanci stíhat manželský život? Existují pilulky na zvětšování drůbeže? Kdy se stane z člověka kůň? A kdy debil?

Hrají: Dottore Pavel Liška / Michal Dalecký, Lélio Marek Daniel, Flávia Tatiana Vilhelmová / Gabriela Štefanová, Francescina Andrea Marečková / Gabriela Štefanová, Pedrolíno Tomáš Milostný / Saša Stankov, Pantalone Roman Slovák.


Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a na předprodejních místech na náměstí Republiky 41 nebo v Měšťanské besedě, Kopeckého sady 13 v Plzni.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka