Kokotské rybníky přivítají v sobotu ochranáře

Na společnou podzimní vycházku se vydají v sobotu 12. října rokycanští ochránci přírody a přidat se k nim mohou všichni, kdož mají rádi podzimní přírodu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem této zajímavé přírodovědné vycházky budou Kokotské rybníky. Sraz všech zájemců je v 9.00 hodin před nádražím Českých drah v Rokycanech. Trasa, jejíž délka by neměla překročit deset kilometrů, povede okolo Klabavské nádrže, dále pak po turistické značce ke Kokotským rybníkům a do Ejpovic na vlak.

Vycházka je plánována jako celodenní, proto je s návratem počítáno kolem šestnácté hodiny. I přesto, že trasa povede převážně lesem, není vyloučeno ani pozorování nelesních druhů živočichů, především pak vodních ptáků na Klabavské nádrži. "Doporučujeme vhodné oblečení a obuv, něco na opečení na ohni a drobný peníz na občerstvení a vlak. Věříme, že i tentokráte uvidíme zajímavé druhy živočichů, neboť navštívíme velice specifické prostředí," říká šéf rokycanských ochránců přírody Pavel Moulis.

Vycházka bude doplněna informacemi o vyskytující se fauně, Českém svazu ochránců přírody i České společnosti ornitologické, neboť se akce koná v rámci festivalu ptactva. Případné bližší informace získáte na tel. 603 239 922.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka