Košařův memoriál se v Plzni plaval už po sedmašedesáté

V sobotu 2. února 2019 se uskutečnil v plaveckém bazénu SK Radbuza Plzeň jeden z nejstarších a tradičních plaveckých závodů – 67. ročník Košařova memoriálu v prsařském trojboji (50, 100 a 200 metrů prsa).

Cílená propagace v Plzni

Závod je pořádán na počest předválečného člena SK Radbuza Antonína Košaře, který byl pro odpor proti nacistické okupaci zatčen a 8. ledna 1945 v Brandenburgu popraven. Pan Košař byl hlavně přeborníkem prsařských disciplín, a proto je právě na ně memoriál orientován. Výkony závodníků jsou bodovány podle tabulek Českého svazu plaveckých sportů a vítězí soutěžící s nejvyšším bodovým součtem.

Závody svým slovem zahájil starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka a prezident klubu Luboš Ibrmajer,

V plaveckých závodech se kromě domácích týmů SK Radbuza a Slávie VŠ utkaly týmy z Českých Budějovic, Hradce Králové, Kladna, Mariánských lázní, Klatov, Domažlic a Prahy. Závody byly rozděleny do dvou věkových kategorií, tedy ročníky narození 2005 – 2009 a kategorie ročníků2004 a starší.

V kategorii mužů zvítězil Martin Zikmund před Jakubem Lahodou a Semenem Dunajevem, v žákovské kategorii 10 – 14 let pak Martin Fait, před Štěpánem Palatou a Tomášem Filipem. V kategorii žen se na prvním místě umístila Kristýna Horská před Nicole Harmašovou a Lucií Hořejší. V kategorii žaček 10 – 14 let zvítězila Sofie Nezvalová před Natálií Vackovou a Andreou Nushartovou.

V oblíbených štafetách na 4x50 m pak v mužské kategorii dominoval tým z klubu Plavání Elma Kladno před štafetami z plzeňské Slávie VŠ. V ženské kategorii pak vyhrál Českokrumlovský plavecký klub před Slávií VŠ Plzeň a TJ Slovanem Karlovy Vary.

"Tyto plavecké závody jsou významnou, tradiční a prestižní sportovní akcí konanou na našem obvodě, takže je nám ctí být na Košařově memoriálu. Jsme rádi, že se jako partner SK Radbuza Plzeň podílíme na podpoře mladých talentovaných plavců, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Tyto závody se vydařily a já věřím, že i v dalších letech budou k nám do Plzně jezdit plavecké týmy z celé republiky a podpoří svojí účastí tuto tradiční akci“, dodal Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3, který ocenil plavce na stupních vítězů.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka