Kraj rozdává zdravotníkům ochranné obleky

Kraj ve středu obdržel od ministerstva ochranné obleky, které jsou ve čtvrtek předávány zdravotnickým zařízením.

Cílená propagace v Plzni

Mateřské školy
V současné chvíli je otevřeno 11 zařízení pro děti zaměstnanců vybraných profesí. Včera byla nově otevřena MŠ Přeštice, Dukelská a připravuje se otevření MŠ Kralovice. Celkem je v databázi přihlášeno cca 160 dětí.

Šití roušek
Nadále probíhá koordinovaná výroba roušek na dvou pracovištích škol (ISŠŽ Plzeň, pracoviště Křimická a Střední škola živnostenská Planá a práce dobrovolníků z domova i zaměstnanců Plzeňského kraje). Během včerejšího dne bylo vyrobeno a předáno k využití cca 900 kusů roušek. Vyrobené roušky byly předány Diecézní charitě Plzeň 100 ks, odboru sociálních věcí pro poskytovatele sociálních služeb 460 ks, 100 ks bylo předáno Zdravotnické záchranné službě a 50 ks Nemocnici a LDN Horažďovice. Pro domácí šití roušek je nutná registrace nabídky a poptávky přes web Plzeňského kraje!
¨

Ochranné pomůcky
Kraj obdržel ve středu od ministerstva vnitra ochranné obleky, které ve čtvrtek převezmou zdravotnická zařízení v kraji. Očekáváme dodávky dalších ochranných prostředků jak od vlády, tak ty, které objednal kraj. Nadále fungují dvě odběrová  místa pro indikované pacienty, a to v Rokycanech a Domažlicích, začala také fungovat laboratoř v Klatovské nemocnici, která vyhodnocuje odebrané vzorky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka