Krajský půlmaraton propojí běžce s handicapovanými

Letošní Krajský půlmaraton přináší zajímavé propojení světa zdravých běžců a hendikepovaných sportovců.

Cílená propagace v Plzni

V areálu Škodalandu bude pro všechny návštěvníky připraven speciální program, který je zavede do světa hendikepu a také se letos zapojí první hendikepovaný půlmaratonec.

Krajský půlmaraton pro letošní 6. ročník rodinného závodu, který se uskuteční 18. dubna v areálu Škodaland, získal nového partnera, firmu PEŠEK Machinery. Ta do letošního závodu přivádí organizaci Cesta za snem, která pomáhá lidem s postižením integrovat se zpět do normálního života. Tato unikátní spolupráce umožní propojit dva dosud ne zcela souznící světy, a to svět zdravých běžců se světem hendikepovaných sportovců.

V areálu Škodaland bude připraveno několik unikátních trenažérů, které umožní návštěvníkům akce vyzkoušet si, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. „Chtěli bychom vyzvat návštěvníky akce, aby si nejen trenažéry vyzkoušeli, ale také aby poměřili s hendikepovanými sportovci síly v závodu O pohár firmy PEŠEK Machinery,“ vyzývá Heřman Volf z organizace Cesta za snem. Sám Heřman Volf se také zapojí do samotného závodu. Uvnitř areálu na okruhu bude plnit trasu půlmaratonu na vozíku s trekingovými holemi. „Do závodu na okruhu se také mohou zapojit další hendikepovaní a společně poměříme čas půlmaratonu s běžci na trase. Je to pro nás zajímavá možnost propojit tyto dvě komunity,“ dodává Volf.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 11.02.2020 17:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka