Křižíkovo gymnázium zve v pátek i veřejnost na besedu Zikmund100

V rámci cyklu přednášek a besed navštíví 8. listopadu Gymnázium Františka Křižíka cestovatelé Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Projekt ZIKMUND100 vznikl v hlavách Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, jako nápad vyjádřit úctu cestovatelským vzorům několika generací, podívat se do světa, přivést kus světa domů a ukázat ho i těm, kteří takové možnosti nemají. Putování po stopách legend Hanzelky a Zikmunda napříč Asií, ukazuje, jak se změnil svět, přináší retrospektivní svědectví v podobě fotografií a daruje tuto skutečnost ke stým narozeninám Ing. Miroslava Zikmunda a k úctě jeho kamaráda Ing. Jiřího Hanzelky.
Beseda bude doplněna výstavou srovnávacích starých fotek (Hanzelka a Zikmund) a nových ze stejných míst (Socha a Vaňourek). Výstava bude k vidění na gymnáziu do konce listopadu.

V rámci cyklu Svět kolem navštívili gymnázium kytarový virtuos Lubomír Brabec, dcera sira Nicholase Wintona Barbara Wintonová, experimentální archeolog Pavel Pavel, astronom Jiří Grygar, designer vozů Ferrari Maurizio Corbi, shakespearolog Martin Hilský, fotbalista a trenér Pavel Horváth nebo bývalý osobní asistent Freddieho Mercuryho Peter Freestone. Proběhlo také několik výstav – např. výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka nebo výstava plzeňských komiksových kreslířů s názvem Plzeňská bublanina.

Beseda proběhne v pátek 8. listopadu od 12 hodin v aule gymnázia, Sokolovská 54, vstup pro zájemce mimo školu je za 50 Kč.
Besedu pořádá Gymnázium Františka Křižíka a Středoškolský klub ASK ČR při gymnáziu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka