Mateřinku v Mánesovce zdobí opravený plot

Novotou září zrekonstruované oplocení kolem pozemku 22. MŠ v Mánesově ulici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato akce je jednou z mnoha, které jsou směřovány do obnovy či vylepšení interiéru a exteriéru mateřských škol nacházející se na jeho území a které spravuje.

„Rekonstrukce oplocení byla specifická a náročná, protože celá akce byla pod dozorem Odborem památkové péče MMP a Národním památkovým ústavem, neboť budova mateřské školy i s přilehlými pozemky patří do Městské památkové zóny Bezovka. V jarních měsících bude ještě provedena obnova zeleně v části zahrady mateřské školy, která musela opravě oplocení ustoupit“, přibližuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu, do jehož gesce mateřské školky spolu s investicemi patří.

V oplocení byly opraveny povrchy sloupků a podezdívky včetně pískovcových obkladů. Stávající dřevěná pole byla odstraněna a nahrazena zcela novými. Rekonstrukce se dotkla i vchodové branky a vjezdové brány u vedlejšího vchodu, které byly vyměněny. Zrekonstruováno bylo i vnitřní oplocení a vyrovnávací schodiště uvnitř areálu mateřské školy.
 
 „Mám radost, že se podařilo dokončit další z akcí, které jsou zaměřeny na obnovu mateřských škol nacházející se na území našeho obvodu a které přinesou dětem vylepšení prostředí nejen uvnitř budov, ale i venku na zahradách, ve kterých si hrají“, dodal David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

foto: úmo plzeň 3

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka