Měšťanská beseda v září: Petr Nárožný, Ondřej Havelka nebo Cimrmani

Prázdniny končí a Měšťanská beseda naplno rozjíždí novou kulturní sezónu. A lákadel je celá řada - třeba Petr Nárožný v divadelní hře Co takhle ke zpovědi.

Cílená propagace v Plzni

HUDBA


http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2


17.9.19:30 Ondřej Havelka & Melody Makers: Nejkrasší kusy saisóny!

Držte se pevně svých židlí! Prudký poryv synkop útočí! Když zaválí hot-jazz nebo swing, duše vzlétá, srdce jásá, oči září, nohy křepčí!

Výběr nejkrasších a podmanivých kusů, českých i amerických, v koncertní show Ondřeje Havelkya jeho Melody Makers.


28.9.18:00 Musica Acalanthis

Mezinárodnífestival pěveckých sborů

Plzeňský dětský sbor patří k hudebním tělesům Plzně již desítky let. Pořádá zajímavé hudební akce a koncerty. Nenechte si ujít mezinárodní festival Musica Acalanthis, který přivítá několik pěveckých sborů z evropských partnerských měst v Německu,Francii a na Slovensku. V letošním roce se koná již 4. ročník festivalu. Zazní nádherné skladby jednotlivých národů a v závěru zazpívají všechny sbory společné písně.


Vstupenkyv ceně 60 Kč budou k zakoupení na místě před akcí.

Pořadatel:Plzeňský dětský sbor, z. s.


30.9. 15:00 Malá muzika Nauše Pepíka

Koncert ke Dni seniorů 2019

Malá muzika Nauše Pepíka hraje všude tam, kde mají pro dobrou muziku srdce dokořán. A výjimkou nebude ani Měšťanská beseda. Přijďte si poslechnout své oblíbené písně. Malá muzika Nauše Pepíka totiž nehraje jen dechovky.

Kapela,která zahájila svou bohatou činnost v roce 1973, od té doby hraje nejen v okolí Sušice na tancovačkách, plesech, estrádách, staročeských slavnostech, koncertech a různých společenských akcích, ale hrála už i v Německu, Švýcarsku či Švédsku.


Pořadatel:Rada seniorů Plzeňského kraje


30.9.19:00 Vilém Veverka & Ultimate W Band: /Ba/Rock goes to Hollywood

Světově proslulý hobojista Vilém Veverka představí se svým Ultimate W Bandem v plzeňské premiéře zcela unikátní multižánrový projekt. Půjde o program, jaký se u nás na klasických koncertních pódiích stále objevuje jen sporadicky. Vedle neortodoxní interpretace barokní hudby Antonia Vivaldiho a Johanna Sebastiana Bacha zazní skladby Ennia Morriconeho, Astora Piazzolly,Mariána Vargy či Miroslava Žbirky.


Pořadatel:Ensemble 18+, s.r.o.


DIVADLO


http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3


4.9.     19:30    Commedia dell´arteII.

                        Mechanická žena aneb Návrat do dětství aneb Krize identity

Zahrada Měšťanské besedy bude hostit volné pokračování prvního dílu této úspěšné improvizované komedie. Improvizaci nezastaví ani špatné počasí – v tom případě bude představení naprosto neimprovizovaně přesunuto do interiéru.

Volné pokračování prvního dílu úspěšné improvizované komedie vzniklo opět v pražské La Fabrice. Známé postavy se vrací v novém milostném příběhu plném převleků a vtipných zápletek. Tentokrát Dottore sestrojil Mechanickou ženu, která se zdá být splněním snů všech mužů.


Hrají: Pavel Liška/Michal Dalecký,  Marek Daniel, Tatiana Vilhelmová/Gabriela Štefanová,  Andrea Marečková/GabrielaŠtefanová, Tomáš Milostný/Saša Stankov, RomanSlovák. 


Režie: Zdeněk Dušek

Divadlo: Spolek sešlých

Délka představení je 80 minut bez přestávky



10.9.19:30 Cavewoman PŘESUNUTO Z 25.6.

Povíce než patnácti letech úspěšného uvádění inscenaceCaveman přichází agentura Point s Cavewoman.


Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman.Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.


Hraje: DanielaChoděrová
Pořadatel POINT, s.r.o.

Délka představení je 80 minut bez přestávky


19.9.19:30 Caveman

Oneman show, které vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem aženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Komedie,u které nezůstane Vaše bránice v klidu!


Hrají: JanHolík nebo Jakub Slach

Autor: Rob Becker

Režie: Patrik Hartl

Hudba David Kraus

Délka představení je 80minut bez přestávky

Pořadatel POINT, s.r.o.


20.9.    19:00    Blaník

21.9.    19:00    Blaník

Cimrman/ Smoljak / Svěrák

Jevištní podoba českého mýtu


Hrají:

Rytíř Hynek z Michle, přednosta svatováclavské kanceláře: PetrReidinger

Rytíř Smil Flek z Nohavic, kronikář: Pert Brukner nebo Jan Hraběta

Rytíř Veverka z Bitýšky, velitel lipanské druhé jízdní: Zdeněk Svěrák nebo Genadij Rumlena

Josef Bohuslav Chvojka, učitel dějepisu: Miloň Čepelka nebo Petr Brukner

Šlupka,zřízenec, čekatel na titul Rytíř Šlupka z děla: Marek Šimonn ebo Genadij Rumlena

Jeskyňka: Michal Weigel, Zdeněk Škrdlant a další


Režie: Ladislav Smoljak

Scény a kostýmy: Jaroslav Weigel

Divadlo: Divadlo Járy Cimrmana

Délka představení je 120 minut včetně přestávky.

Pořadatel:JT PROMOTION s.r.o.


23.9.    19:00    Dubnička Lahoda Revival Kabaret

Oslavná tryzna za neznámé hity

Šimek& Grossmann, Suchý & Šlitr, Vodňanský & Skoumal…Znáte ale Dubničku & Lahodu? Přitom za sebou zanechali pokladnici veselých písniček, komických scének a minimalistické poesie. Objevovat jejich tvorbu můžete v chodsko-valašské retrofolk show.

Autoři Kabaretu se snaží navázat na bohatou, ale mizející tradici spojení vtipných písniček a scének vlastním originálnímzpůsobem, aniž by se se zmíněnými ikonami chtěli srovnávat.


Hrají: Vilém Dubnička, Zdeněk Lahoda, David Vaňáč, Miroslav Lahoda,David Kovář, Štěpán Váňa

Pořadatel: Vilém Dubnička


24.9.    19:30    Co takhle ke zpovědi…

Petr Nárožný v hlavní roli komedie s pověstným anglickýmhumorem. Vláda Jejího Veličenstva je rozhodnuta naplnit volební slib a chystá se rázně zatočit se zábavním průmyslem a hazardem. Jenže na šéfa vládního kabinetu se valí skandál. Ze skříní na Downing Street 10 nevypadávají jen političtí kostlivci, ale i polonahé slečny. Sousto pro novináře, munice pro opozici, příležitost pro stranické odpůrce a k tomu všemu zvědavá manželka.


Hrají :Petr Nárožný, Jaromír Nosek / Jakub Štěpán / Martin Zahálka jr., Jan Čenský / Martin Zahálka, Máša Málková / KateřinaSedláková, Zuzana Slavíková / Ilona Svobodová


Autor:Edwars Taylor

Překlad:Martin Fahrner

Úpravaa režie: Vladimír Strnisko

Divadlo: Agentura Harlekýn

Délka představení je 120 minut včetně přestávky.

25.9.    19:00    Zdeněk Izer: Na plný coole

Opět se budete moci setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček.Těšit se můžete na videoprojekce a nejrůznější zábavné kostýmy a převleky.

Délka představení je 90 minut bez přestávky.


OSTATNÍ


29.9.18:00 Peter Freestone: Freddie Mercury v životě a ve filmu

Peter Freestone je bývalý osobní tajemník Freddieho Mercuryho zeskupiny Queen. Pro legendárního zpěváka pracoval celých 12 let, proto si ho tvůrci filmu Bohemian Rhapsody vybrali jako poradce při natáčení. Právě o tomto filmovém hitu a také o koncertě LiveAid bude Peter Freestone povídat v Měšťanské beseděv Plzni.

Během přednášky zazní i písně skupiny Queen, a to živě v podání zpěváka Milana Šatníka, který si ve filmu Bohemian Rhapsody zahrál.


Třešničkou na dortu bude prodejní výstava dosud nepublikovaných fotografií.

Staňte se součástí překvapení pro Petera Freestona a přijďte na akci v černo-bílém oblečení. Skalní fanoušci ihned pochopí proč, ostatním to prozradíme na místě. Peter Freestone nápad určitě náležitě ocení, stejně jako nedávno publikum stylizované do Freddieho oblíbené žluté barvy v Plasích, kde besedoval na téma AIDS.

Pořadatel: Lenka Karbanová


CESTOVÁNÍ S BESEDOU

5.9.18:00 Nový Zéland: Od severu na jih

Přednáší Jan Houdek

Otom, jak si jít za svým snem a poznávat krásy Zélandu vás přesvědčí cestovatel Jan Houdek, který vyrazil sáms 20kilogramovým batohem na měsíční trek od severu na jih Zélandu, překonal nejrůznější překážky, zdolal v nepříznivém počasí Great Walks trek či prostopoval Jižní ostrov. Přijďtesi poslechnout dechberoucí příběh cestovatele, kterému není cizí low-cost travel či travelhacking.


Výtěžek ze vstupného bude věnován psímu útulku U Šmudliny v Tachově, který má na starost Gabriela Jägerová.

Pořadatel:Jan Houdek


17.9.18:00 Sám s oceánem

Přednáší Tomáš Kůdela

Tomáš Kůdela měl velký sen. Chtěl zažít absolutní svobodu a nezávislost. Prošel dlouhou cestu, než si uvědomil, že tyto kvality mu poskytuje moře a oceán. V roce 2016 se jachtařský instruktor Tomáš Kůdela vydal na 4měsíční plavbu Atlantickým oceánem. Na jeho cestě ho doprovázeli lidé, kteří chtěli na svém životě něco změnit, prožít sílu přítomného okamžiku a spojení sami se sebou. Na Bermudech však nastal zlom. Tomáš nejtěžší úsek plavby musí plout sám. Nevěděl, kolik dní ho čeká na otevřeném oceánu ani co mu moře přichystá. Přijďte se podívat na záběry z plavby a poslechnout vyprávění o totálním vyčerpání, ztrátě autopilota ale i pocitu svobody a nalezení sebe sama.

Vstupné 100,- Kč v předprodeji / 120,- Kč v den konání.

KINO BESEDA


http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6


Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.


2.9. 2019 19:15 Tenkrát v Hollywoodu
5. 9.2019 19:15
11. 9. 2019 19:15


ZEMĚ/ ROK: USA / 2019
REŽIE: Quentin Tarantino
HRAJÍ:Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell
DOBA TRVÁNÍ: 159 min

Film je natočen na motivy skutečných událostí a odehrává se koncem 60. let. Hlavními postavami jsou bývalá westernová hvězda Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér Cliff Booth (Brad Pitt). Slávu si slibují od slavné a krásné sousedky, jíž není nikdo jiný než herečka Sharon Tate (Margot Robbie). Její manžel, režisér Roman Polanski, je na natáčení v Evropě. Sharon je ale zanedlouho zavražděna fanatickým sériovým vrahem Charlesem Mansonem (Damon Herriman) a jeho "rodinou".


4.9. 2019 19:15 Přes prsty
12. 9 2019 19:15
19. 9.2019 19:15


ZEMĚ/ ROK: ČR / 2019
REŽIE: Petr Kolečko
HRAJÍ: P.Hřebíčková, J. Langmajer, D. Nesvačilová, V. Dyk, J. Prachař,Z. Hadrbolcová, M. Taclík ad.
DOBA TRVÁNÍ: 101 min

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (PetraHřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které beach volejbalu obětují všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá Jíra, svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí (Jiří Langmajer).


18.9. 2019 19:15 Bolest a sláva

ZEMĚ/ ROK: ESP/ 2018
REŽIE: Pedro Almodóvar
HRAJÍ:Penélope Cruz, Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia a další
DOBA TRVÁNÍ: 113 min


Salvator Mallo je slavný filmový režisér. Za svou kariéru posbíral mnoho úspěchů. Nyní se jeho svět hroutí. Salvator cítí jen prázdnotu a není schopen tvořit. Jestli chce dál žít, musí najít příčinu.

Ve vzpomínkách se vrací do svého dětství do 60. let, kdy s rodiči emigroval do Valencie. Snaží se rozpomenout na spalující touhu po své první lásce, kterou potkal v 80. letech v Madridu a na bolest, kterou mu přinesl rozchod. Tehdy cítil opojnost života i utrpení. Psaní pro něj bylo únikem a zapomněním. Kouzlo filmu mu přineslo slávu i vykoupení z neúspěchů jeho života.

Bolest a sláva vypráví o složitosti oddělit tvůrčí proces od vlastního života a od vášní, které žití dávají smysl anaději.

Bolest a sláva je nejnovějším počinem z pera kultovního španělského režiséra a scenáristy Pedra Almodóvara. Ten do hlavních rolí obsadil své oblíbené a osvědčené herce – Antonia Banderase a Penelope Cruz.


25.9. 2019 19:15 Diego Maradona

ZEMĚ/ ROK: VB / 2019
REŽIE: Asif Kapadia
DOBA TRVÁNÍ: 130min

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z vícenež 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu.


30.9. 2019 19:15 Bohemian Rhapsody

ZEMĚ/ ROK: VB, USA / 2018
REŽIE: Bryan Singer, DexterFletcher
HRAJÍ: Rami Malek, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech

Jediné,co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i nekontrolovatelnou životní spirálu Freddieho Mercuryho. Snímek je rámcován založením skupiny Queen v roce 1971 až po památný koncert LiveAid v roce 1985.

Filmový hit, který získal 4 Oscary, 2 Zlaté glóby a 2 ceny BAFTA.





Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka