Mezi klokany v plzeňské zoo je třetí zbarvený bíle

Mládě objevili ošetřovatelé ve skupině klokanů rudokrkých ve vaku klasicky hnědě zbarvené samice.

Jarní servisní akce AUTO CB

Objevili ho již 27.12., ale teprve počátkem tohoto týdne (27. a 28. ledna) se jej podařilo vyfotografovat ošetřovateli Petru Böhmovi. Mládě je zatím vidět jen sporadicky, ale s přibývajícím věkem bude vidět stále častěji a začne z kapsy i vylézat.

První klokan žil v plzeňské zoo v polovině 60. let.  Byl to klokan rudokrký. V roce 1977 se na pět let objevuje poprvé vzácný klokan uru. Od roku 1993 nechybějí klokani dodnes, to se znovu objevuje klokan rudokrký, je tedy chován v Zoo Plzeň nepřetržitě 27 let. V českých oborách se tento druh objevoval již v 19. století, je to otužilý a často chovaný druh. Ve větším množství druhů a kusů jsou v plzeňské zoo klokani chováni posledních 20 let. Současná kolekce má úctyhodných 9 druhů ve třech velikostních stupních. Klokaní trpaslíky (klokánek krysí a králíkovitý), středně velké druhy (klokan rudokrký, bažinný a uru) i giganty jako klokan obrovskýa rudý.

První bílá samice (Albína) přicestovala ze Zoo Zlín v roce 2017, v roce 2018 měla bílé mládě (samec Jumpy), v roce  2019 klasicky zbarvené.  V sezóně 2020 tak budou ve výběhu již tři bílí klokani.

foto: petr böhm, zoo plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.01.2020 14:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka