Mezinárodní Road Movie Festival se chystá do depa

Druhý ročník Mezinárodního Road Movie Festivalu (International Road Movie Festival, IRMF) se opět uskuteční v Plzni, ve dnech 11. - 13. října 2019.

Cílená propagace v Plzni

Přiláká nejen filmové fanoušky, ale i milovníky netradičních cestovatelských zážitků. Představí se snímky z USA, Mexika, Venezuely, Švédska, Číny a dalších destinací.

Festival  uvede 30 filmů z celého světa. Mnohé z nich doprovodí filmové delegace a diváci se tak mohou těšit na diskuze s tvůrci a porovnat, jak filmaři s žánrem road movie pracují napříč kontinenty. Pět snímků bude mít na festivalu svou světovou premiéru, dalších 22 bude uvedeno v české premiéře.

Slavnostnímu zahájení v pátek 11. října bude vévodit česká předpremiéra filmu Afrika na Pionieri, první slovenská road movie na motorkách! Film přijede uvést režisér a tvůrce projektu Marek Slobodník v doprovodu zbytku výpravy.

Doprovodný program nabídne cestovatelské přednášky a besedy. Na festival dorazí např. spisovatel Jakub Horák, který bude vyprávět o zážitcích z cest po Nepálu, nebo zakladatel populárního portálu cestujlevne.com David Eiselt. Fotografka Hana Kurilová pak představí sen mnoha cestovatelů: Papuu Novou-Guineu, opředenou legendami o kanibalech.

Závěrečný večer bude kromě vyhlášení vítězů patřit kultovnímu snímku Pusinky, který bude promítaný z původního 35mm filmového pásu. Film přijede osobně uvést režisérka Karin Krajčo Babinská po boku dalších hereckých hvězd.

Letošní ročník proběhne v plzeňském industriálním prostoru DEPO2015 od 11. do 13. října 2019. Předprodej vstupenek již odstartoval na www.goout.cz. Vstupné na jednotlivé projekce je příznivých 80 Kč, resp. 50 Kč pro studenty.  „Pokud si diváci vyberou z programu více filmů, rozhodně doporučuji akreditace, které vyjdou na pouhých 200 Kč pro celý festival,” dodává Václav Martinovský, výkonný ředitel festivalu.

Filmový festival zaměřený na tématiku road movies je unikátním projektem v rámci celé kontinentální Evropy. Tomu odpovídá i počet snímků přihlášených do soutěže. „Letos jich bylo na 600 a přihlásily se filmy ze 4o zemí světa. Z tak velké účasti máme velkou radost a je to pro nás znamení, že filmy s cestovatelskou tématikou jsou populární po celém světě,“?? dodává umělecký ředitel festivalu Ondřej Bíba.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka