Myslivci z Nevida opékali prasátko

Myslivecký spolek Kamýky hospodaří na zhruba 1600 hektarech. V této nádherné honitbě, kde je zastoupena voda, les i pole, se můžeme setkat s nejrůznějšími druhy zvěře.

Cílená propagace v Plzni

V minulosti zde byl např. pozorován i migrující mladý los, který zde kromě pobytových znamení zanechal i svůj shoz, což je jistě unikátní záležitostí. I přesto, že zde převládá především zvěř spárkatá, nezapomínají myslivci při péči o zvěř, ani na tu drobnou. "V honitbě se tak můžeme setkat s dobře zásobenými krmelci, zásypy či koroptvími boudami, které slouží nejen koroptvím, ale především drobným zpěvným ptákům jako úkryt či zdroj potravy v době nepříznivých klimatických podmínek. Místní myslivci vypouštějí s podporou Krajského úřadu Plzeňského kraje do honitby i zajíce polní či jsou ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem Českomoravské myslivecké jednoty v Rokycanech pořadateli Zlaté srnčí trofeje – soutěže mysliveckých znalostí pro děti," říká za myslivce Pavel Moulis.

Myslivost však není zdaleka jen celoroční, odpovědná péče o zvěř, ale i možnost obohacení kulturního života. V nejedné obci jsou proto myslivci nejaktivnější složkou. Vídáme je nejen na brigádách, ale i při organizování nejrůznějších akcí. Na přítomnost myslivců na dětských dnech, výročích obcí či pořádání mysliveckých zábav jsme si již zvykli. Nicméně v Mysliveckém spolku Kamýky jdou ještě dále.

O víkendu  - v sobotu 20. července  - se myslivci, jejich manželky, příbuzní i další přátelé sešli na tradiční letní akci, kterým je opékání prasete ve sportovním areálu v obci Nevid. "Tato dnes již tradiční akce má za cíl nejen zkvalitňovat mezilidské vztahy, ale především poděkovat manželkám či přítelkyním za čas strávený v lese při péči o zvěř či zlepšování životního prostředí. Akci, která odstartovala v osmnáct hodin, předcházela pečlivá příprava spočívající v zabezpečení nejen příjemného prostředí pro přítomné, ale i přípravy vskutku kvalitního občerstvení, kterým byl grilovaný pašík na roštu doplněný pestrou kolekcí alkoholických či nealkoholických nápojů. Obohacením večera bylo poznávání vycpanin, losování přinesených cen či setkání se zajímavými lidmi. Účastníci se nejen dobře bavili při živé hudbě, ale mohli proniknout i do tajů myslivosti při povídání mysliveckých historek či strávit příjemný romantický večer při táboráku," popisuje Moulis.

foto: pavel moulis



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.07.2019 17:05



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka