Na Hlavním nádraží v Plzni se představují nejlepší stavby loňského roku

Z horního vestibulu zrekonstruovaného Hlavního nádraží v Plzni se stala výstavní síň. Od 11. září do 6. října 2017 je zde k vidění putovní výstava k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2016.

Cílená propagace v Plzni

Cestující, ale nejen oni, si prohlédnou panely prezentující všech 27 přihlášených stavebních děl, mohou si o nich přečíst bližší informace a také hodnocení odborné poroty.

Přestavba budovy Hlavního nádraží v Plzni patřila v loňském roce mezi nejvýznamnější stavby v západočeské metropoli. Výrazně zvýšila komfort cestujících a zmodernizovala nádraží při zachování historické hodnoty budovy. Lidé si pochvalují nová nástupiště, přístup k nim i podchod do Šumavské ulice. Pro návštěvníky Plzně je nádraží konečně příjemným a důstojným vstupem do města. Stavba obsahovala také řadu technologických a inženýrských prvků, které urychlily vlastní drážní provoz.

Porota soutěže nominovala rekonstrukci Hlavního nádraží v kategorii Dopravní stavby a v rámci udělování nestatutárních cen ji ocenil primátor města Plzně Martin Zrzavecký. Přihlašovateli stavby do soutěže byla státní organizace Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a společnost Skanska, a. s. Přestavba nádraží byla první částí rozsáhlé úpravy železničního uzlu Plzeň.

Do 14. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje majitelé, investoři či projektanti přihlásili celkem 27 staveb dokončených či zkolaudovaných v roce 2016, z nichž porota nominovala 16 na hlavní ocenění. Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2016 pořádali Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží převzali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a primátor statutárního města Plzeň Martin Zrzavecký.

„Díky samotné soutěži i této výstavě získáváme přehled o tom, jak se daří přistupovat k historickým objektům, ale také o tom, kam se posouvá současná architektura, jaké nové trendy ovládají výstavbu,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.
Další zastávkou putovní výstavy k soutěži bude po Hlavním nádraží v Plzni město Železná Ruda.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka