Na Mouřenci v neděli žehnají věncům

Přiblížil se adventní čas, tedy začátek nového křesťanského roku, během kterého se už několik let otevírá i šumavský kostel na Mouřenci u Annína.

Jarní servisní akce AUTO CB

Advent zahájí už tuto neděli ve 14 hodin tradičním žehnáním adventních věnců. Pobožnost povede mouřenecký kněz P. Jenda Kulhánek. Věnce si lidé můžou přinést vlastní nebo si koupit a nechat požehnat ty mouřenecké.V neděli také rozsvítí první svíci na velkém adventním věnci, který jako každý rok sponzorsky pro Mouřenec vyrobila floristka Hana Kindelmannová Šebestová.

POZOR: Avizovaná křesťanská kapela Učedníci bohužel nepřijede. Vedoucí kapely Josef Hrubý totiž přislíbil na stejný termín dva koncerty. Jeden na Mouřenci a druhý u Uherského Hradiště a zrušil ten mouřenecký, byť byl domluvený v červnu. "Velice nás to mrzí, protože víme, že mnozí se těšili na Učedníky. Kapela slíbila, že nám koncert vynahradí jindy, teď ovšem nepřijede. Pomoc nám v této situaci přislíbila Mirka Dolanská, která slavnost doprovodí na kytaru a možná nebude sama. Velice se omlouváme, ale bohužel není v našich silách to ovlivnit. Zároveň se ale těšíme na Mirku, která pravidelně na Mouřenci vystupuje s kapelou Memento," říká za organizátory Lukáš MIlota.

O týden později přivítá Mouřenec legendární jihočeské Nezmary. Koncert začíná 8. prosince ve 14 hodin. Předprodej vstupenek zajišťuje kino Sušice, IC Hartmanice a je možné je zakupovat i on-line na internetu na adrese: http://www.sirkus.cz/cz/vypis-kalendare-mesic/12-2019/0/20/detail/3109.html


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.11.2019 15:35



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka