Neděle přinese změny v autobusové dopravě v kraji

V Plzeňském kraji dochází k několika významným změnám v autobusové dopravě. Cestující by se na ně měli předem připravit, aby nebyli zaskočeni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jednou z hlavních změn je úprava jízdních řádů, ke které dojde v neděli 15. prosince.

„Úpravy spojů proběhly na základě požadavku krajského úřadu. Objednavatelem veřejné autobusové dopravy je Plzeňský kraj, respektive jeho organizace krajského koordinátora, firma POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy). Své připomínky a stížnosti k novým jízdním řádům mohou tedy cestující, kterým úpravy jízdních řádů případně nebudou vyhovovat, směrovat právě tam. Naši řidiči jezdí na trasách a v časech, které stanoví POVED,“ vysvětluje ředitel ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava. 

Další významnou změnou, která se citelně dotkne autobusové dopravy přímo v samotné Plzni, je otevření nového přestupního uzlu Bory na okraji města. Právě sem bude část autobusových linek přesměrována, tedy již nepojedou do středu města na Centrální autobusové nádraží. Cestující, kteří se budou chtít dostat do centra města, proto budou muset přestupovat do MHD.

S příchodem nových jízdních řádů se zároveň ruší několik dosavadních autobusových linek. Spoje budou nahrazeny jiným způsobem, nebo budou převedeny do jiné linky.

Společně s jízdními řády se upravují zóny Integrované dopravy Plzeňska (IDP) na Stříbrsku a Klatovsku. Vybrané obce a zastávky se převádí do jiných zón IDP.

V Horažďovicích dochází na základě požadavku města k redukci počtu odjezdových stanovišť u železniční stanice.

Naproti tomu ČSAD autobusy Plzeň zavádí jako komerční linku (tedy spoj neobjednaný a nehrazený krajem) páteční přímé posilové spoje na trase Plzeň – Karlovy Vary a zpět, které budou zrychlené a obslouží jen nejdůležitější zastávky na trase. 

Stejně tak dojde k mírnému posílení další komerční linky ráno z Domažlic do Plzně a odpoledne v opačném směru zpět.

Mění se i časy odjezdů víkendových nočních linek z Plzně do okolních obcí. Linka N91 do Dobřan a Přeštic pojede nově v 1:35 od Mrakodrapu. Noční linka N92 do Losiné až Blovic bude odjíždět nově o hodinu dříve, už v 0:35 od Mrakodrapu, tedy po rozjezdu noční linek MHD Plzeň.
 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka