Noc divadel začne v Alfě v sobotu už odpoledne

Plzeňské Divadlo Alfa hraje především pro děti, Noc divadel tu proto začíná už odpoledne a navazuje na sobotní představení od 15 hodin.

Cílená propagace v Plzni

 Po skončení veselého příběhu Kosprd a Telecí se v 16:15 otevřou brány divadla a návštěvníci nahlédnou do tajů loutkářské kuchyně. Čekají na ně loutky, které si mohou prohlédnout zblízka, vyfotografovat se s nimi, či zapojit se do jejich výroby. Uslyší čtení pohádek, doprovázené loutkářskými ruchy, mohou prozkoumat jeviště a chybět nebude ani unikátní loutkářská peepshow, určená výhradně dospělým.

„Opět nabídneme dětem i dospělým ty nejzajímavější atrakce loutkového divadla. Malou loutkářskou dílnu najdou návštěvníci ve foyer, na jevišti si projdou lidé dekorací a oblíbené povídání s ukázkami loutek z archivu proběhne v klubu Alfy ,“ upozornil ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Noc divadel si Alfě užijí děti i dospělí. Čeká je celkem šest stanovišť, mezi kterými mohou volně procházet a zastavit se u dění, které se jim bude zrovna líbit. A pokud se jim podaří sesbírat na všech stanovištích razítka, čeká je v pokladně divadla malá odměna.

Na stanovištích se malí i velcí potkají s herci i s dalšími členy souboru Alfy. V divadelním klubu bude pohádky doprovázené ruchy číst držitelka Ceny Thálie herečka Blanka Josephová-Luňáková spolu se svým kolegou Petrem Vydareným. Herec, režisér a autor Petr Borovský provede návštěvníky světem loutek a herečky Radka Mašková a Martina Hartmannová s nimi budou vyrábět v dílně.

Ve foyer bude k vidění také výstava loutek známého plzeňského Divadýlka Kuba. Výstava je beneficí pro principála divadla Petra Mláda, který vážně onemocněl. „Rozhodli jsme se našeho kamaráda a výborného loutkáře podpořit a budeme moc rádi, když se k nám návštěvníci Noci divadel připojí,“ řekl Petr Borovský.

Divadlo Alfa se Noci divadel účastní už třetím rokem, v obou předchozích letech měly prohlídky velký úspěch a divadlem prošly stovky návštěvníků. Stejně jako vloni je vstup od 16:15 zdarma a lidé se budou moci bavit zhruba do 19ti hodin takřka v celém objektu Alfy.

sobota 17. listopadu od 16:15 do 19:00 (volný vstup)
od 15:00 Kosprd a Telecí (vstupné na divadelní představení 60 Kč)

Divadlo ALFA, Rokycanská 7, Plzeň

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.11.2018 14:00



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka