Kavárna na atletickém stadionu ve Skvrňanech už slouží veřejnosti

Atletům i veřejnosti už slouží nový jednopodlažní objekt se střešní terasou, občerstvením a zázemím.

Cílená propagace v Plzni

Plzeň ho nechala vybudovat na svém atletickém stadionu ve Skvrňanech ve Vejprnické ulici. Zkolaudována byla budova vloni v listopadu, od letošního ledna v ní funguje i provozovna s občerstvením. Kavárna nazvaná BOMBA Café je otevřena ve všední dny vždy od 14:00 do 20:00 hodin, od května se její otevírací doba prodlouží, v případě konání sportovních akcí v areálu i o víkendové dny. 
„Areál je tímto kompletní. Zázemí odpovídá potřebám sportovců i veřejnosti v jednadvacátém století. Nový objekt slouží rodičům čekající na své trénující děti, ale i atletům, kteří se chtějí občerstvit. Současně se díky stavbě zvýšil počet toalet v areálu, větší jsou i skladové prostory, střecha budovy může být využívána jako tribuna,“ přiblížil první náměstek primátora Roman Zarzycký, který si nové prostory včetně provozovny občerstvení v úterý 28. ledna osobně prohlédl. Provozovatelem občerstvení je Atletický klub ŠKODA Plzeň z. s.
Jednopodlažní 3,4 metru vysoká budova o rozměrech 25 krát 6,2 metru má užitnou plochu 122 metrů čtverečních. Nachází se na jižní straně areálu a je tak v centru dění. Zhotovitelem stavby za necelých šest milionů korun bez DPH byla společnost KLAUS – STAVOS Plzeň, investiční akce byla realizována Odborem správy infrastruktury Magistrátu města Plzně. Zděná stavba má stropní konstrukci z předpjatých panelů a je založená na železobetonových pásech. Na rovné střeše se nachází terasa. „Objekt je obložen cementotřískovými deskami ve žluté barvě a navazuje na stávající objekt atletické hlavní tribuny. Základem jsou jednoduché tvary, funkční design,“ přiblížila Karolina Fric z  Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně. Přes venkovní rampu je objekt propojen s chodníkem, který obíhá celý atletický ovál a zároveň slouží jako hlavní přístupová trasa. Zpracovatelem projektové dokumentace byla společnost AS Projekt, spol. s. r. o.

 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka