Opilá žena spadla do řeky Merklínky, zachránil ji policista

Bez váhání skočil do vody pro tonoucí ženu. Díky profesionalitě policistů došlo k záchraně lidského života.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 29. srpna 2019, asi deset minut před třetí hodinou ranní, volala na obvodní oddělení Stod 48letá žena ze Stodska. Policistům oznámila, že v pohostinství blízko řeky Merklínky slyší ženské volání o pomoc. Hlídka policistů okamžitě vyjela na místo, kde byla během několika minut. Policisté skutečně našli ženu, která se držela za větev v korytu řeky a volala o pomoc. Sama se nebyla schopna dostat na břeh. Jeden policista z dvoučlenné hlídky bez váhání skočil pro ženu do vody, kde byla zhruba dvoumetrová hloubka. Policista ženu nejprve zklidnil a poté s ní doplaval ke břenu řeky, kde ji pak společně s kolegou vytáhli na samotný břeh. Policisté ženě poskytli prvotní úkony první pomoci, zabezpečili ji tepelný komfort a přivolali zdravotní záchrannou službu.

 Po ošetření žena policistům uvedla, že se do vody dostala nešťastnou náhodou, že do vody spadla, když se vracela domů od své kamarádky, kde popíjely alkohol. Policisté ženě naměřili téměř jeden a půl promile alkoholu v dechu, a tudíž za pád do vody mohl pravděpodobně stav podnapilosti. Dle jejích slov strávila ve vodě zhruba třicet minut. V době ošetření měla žena 33 stupňů tělesné teploty.

 Díky profesionální práci policistů, kteří okamžitě bez váhání zareagovali na vzniklou situaci, došlo k záchraně lidského života.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 31.08.2019 06:34



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka