Paměť národa zprovoznila nové prostory

Větší nahrávací studio s pohodlným zázemím pro stále se rozrůstající činnost, tak vypadají nové prostory Paměti národa Plzeňský kraj.

Cílená propagace v Plzni

Nové sídlo našla v Thámově ulici v Plzni na Borech.

„Kromě natáčení pamětníků tu můžeme pořádat i setkání se členy Klubu přátel Paměti národa, setkání s pamětníky nebo akce na zahradě, kterou také máme k dispozici,“ říká ředitelka pobočky Markéta Čekanová.

„Z nových prostor Paměti národa jsem nadšená. Její práce je velice důležitá, je třeba zaznamenávat vzpomínky žijících pamětníků a vyprávět jejich příběhy dál a k tomu je pochopitelně zapotřebí mít odpovídající podmínky k práci,“ poznamenává ekonomická náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová s tím, že Plzeňský kraj činnost Paměti národa významně podporuje a bude ji podporovat i v budoucnu.

Nové prostory si prohlédl i plzeňský biskup Tomáš Holub, který je zároveň členem Kolegia Paměti národa. I on byl zázemím nadšen a sídlu pobočky požehnal.

Paměť národa Plzeňský kraj v letošním roce připravuje projekt Století žen, jenž bude zahrnovat výstavu a rozhlasové a televizní pořady, zapojí se do oslav třicátého výročí událostí roku 1989, v květnu uspořádá další ročník Běhu pro Paměť národa, v listopadu sbírku ke Dni válečných veteránů a vedle toho proběhnou na řadě škol Příběhy našich sousedů.

Činnost Paměti národa Plzeňský kraj podporuje Plzeňský kraj, město Plzeň, Plzeňský Prazdroj a řada drobných dárců.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.02.2019 17:02



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka