Penalta v nastavení. Viktoria prohrála v Boleslavi 1:2

Utkání 12. kola FORTUNA:LIGY dopadlo pro viktoriány velmi smolně.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňané sice vedli po gólu Jana Kopice z prvního poločasu, ale Mladá Boleslav v tom druhém otočila stav utkání a díky gólu Nikolaje Komličenka z penalty v nastaveném čase nakonec ukořistila všechny tři body za výhru 2:1.

Viktoriáni začali hodně aktivně a od prvních vteřin pořádně zatápěli domácí obraně. Jako první nebezpečně zahrozil Lukáš Kalvach, ke kterému se po rohovém kopu odrazil balon. Svou střelou z voleje už ve 2. minutě vystrašil Jana Stejskala, mladého brankáře v bráně Boleslavi.

V další akci dobře přečetl hru Lukáš Hejda. Po odebrání míče přihrál Janu Kopicovi, ten ještě pod sebou našel Tomáše Hořavu a plzeňský záložník těsně přestřelil břevno. O minutu později to byl sám Jan Kopic, jenž se pokusil o zakončení – Stejskal měl s jeho pokusem za vápnem problémy.

Poté už se viktoriáni radovali. Adam Hloušek poslal skvělý balon na Tomáše Hořavu, jenž tváří v tvář brankáři neuspěl – naštěstí pro hosty Stejskal vyrazil jeho hlavičku pouze před sebe a Jan Kopic doklepl míč do prázdné brány. Zanedlouho mohlo být ještě lépe! Aktivní Kopic se uvolnil ve vápně a přihrál Kovaříkovi, proti jeho zakončení z malého vápna však zasáhl gólman Středočechů.

Mladá Boleslav se ke konci poločasu osmělila a několikrát zaměstnala červenomodrou obranu. V největší šanci se pět minut před koncem objevil střelec Nikolaj Komličenko, který však ve stoprocentní příležitosti minul. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Plzeň.

Vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky se domácí Boleslavi nadmíru povedl, jejich fotbalisté hned zkraje srovnali stav zápasu. Lukáš Budínský napřáhl za vápnem levačkou ke střelec a ta skončila až za zády Aleše Hrušky.

Západočeši mohli okamžitě z rozehrávky odpovědět. Jan Kopic prošel na pravé straně skrz obranu Středočechů, nacentroval přesně na Adama Hlouška, ten vypálil z první a brankář Stejskal předvedl reflexivní zákrok. Dorážku Romana Procházky pak zblokovali domácí na roh.

Patnáct minut před koncem zahodili bílí tutovku. Daniel Pudil vrátil odražený balon do pokutového území, kde se zcela osamocen zjevil Jiří Klíma. Střídající hráč ale vypálil vedle levé tyče Hruškovy brány. Mladou Boleslav to ale nakonec nemuselo mrzet. V nastaveném čase totiž sudí Lerch odpískal penaltu, kterou bezpečně proměnil Nikolaj Komličenko. Plzeňané tak odjeli zpátky na západ Čech bez bodů.

sestavy

FK Mladá Boleslav

Stejskal – Klíma, Tatajev, Pudil, Křapka – Budínský (86. Hašek), Hubínek, Matějovský, Fulnek (57. Klíma) – Komličenko, Mešanović (68. Ladra)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek – Kalvach, Procházka – Kopic, Hořava (90+3. Beauguel), Kovařík (62. Kayamba) – Krmenčík (79. Chorý)

statistiky

Branky: 48. Budínský, 90+3. Komličenko (pen.) – 29. Kopic, ŽK: Matějovský, Komličenko, Pudil – Krmenčík, Kalvach, Chorý, Rozhodčí: Lerch – Kubr, Dobrovolný

Diváci: 4215

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka