Plzeň má schválený plán pro rozvoj sportu na dva roky

Akční plán pro rozvoj v oblasti sportu na území města na roky 2019 až 2020 schválili zastupitelé.

Cílená propagace v Plzni

Podle plánu se má uskutečnit v Plzni řada větších projektů, jako například výstavba ubytovacího zařízení pro hokejovou akademii u zimního stadionu, tréninkového centra pro fotbalovou akademii na Skvrňanech či rekonstrukce sportovního areálu Prokopávka. Plán ale zahrnuje i spolupráci města se sportovními kluby, vytváření podmínek pro spojení vzdělávání a sportu či pravidelné organizování letní Sportmanie Plzeň, tedy sportovní akce pro rodiny.

„Koncepce sportu v Plzni 2015 – 2020 je koncepčním materiálem města Plzně v oblasti sportu a sportovní infrastruktury. Tvorba akčních plánů je jedním ze základních požadavků této koncepce, aby bylo možné řešit krátkodobá opatření a zároveň aby byly průběžně plněny cíle stanovené v koncepci. Akční plán na roky 2019 až 2020 je vytvořen v souladu se schváleným rozpočtem města Plzně na rok 2019 včetně výhledů,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký.

„Ubytovací zařízení pro hokejovou akademii vedle druhé ledové plochy včetně tělocvičny a šaten se má začít stavět letos v dubnu, hotové by mělo být v září 2020. Náklady budou přibližně 72,6 milionu korun. Tréninkové centrum pro fotbalovou akademii ve sportovním areálu Skvrňany se již buduje, dokončeno by mělo být v červnu letošního roku. Celkové náklady jsou zhruba 49 milionů korun. Velkou investicí je přestavba bazénu na Slovanech, na niž je pro letošek a příští rok alokováno přes 111 milionů korun. Plánovaná celková rekonstrukce areálu Prokopávka má začít letos na přelomu jara a léta, uskuteční se ve dvou etapách. První etapa by měla být dokončena v roce 2021, druhá v roce 2023. Celkové náklady představují 184,4 milionu korun,“ vyjmenoval některé z větších projektů vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

Doplnil, že kromě výstavby a rekonstrukce sportovišť a sportovní infrastruktury bude město spolupracovat se sportovními kluby a podporovat finančně jejich činnost, dále vytvářet podmínky pro rozvoj školního sportu podporou sportovních tříd, sportovního programu Západočeské univerzity v Plzni i akademií mládežnických kategorií. V plánu je i zlepšení podmínek pohybové rekreace a kvality života v Plzni. Počítá se například s příspěvkem na obnovu nádrže v Červeném Hrádku, rozvojem sportovního areálu Lopatárna, revitalizací parku za Plazou. V plánu je i propagace města prostřednictvím sportovních událostí, mimo jiné pravidelné konání letní akce Sportmanie Plzeň, která se letos uskuteční od 17. do 25. srpna.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka