Plzeň podpoří vzdělávání sociálních pracovníků v oblasti protidrogové prevence

Město Plzeň podpoří vzdělávání sociálních pracovníků činných v oblasti protidrogové prevence.

Cílená propagace v Plzni

Zastupitelé souhlasili s přidělením dotace 35 tisíc korun Centru protidrogové prevence a terapie o. p. s. (CPPT) a 65 tisíc korun Středisku křesťanské pomoci Plzeň. Komise bezpečnosti, protidrogové prevence a kriminality vyhlásila tento dotační program na rok 2019 v únoru letošního roku.

CPPT žádalo o dotaci na Kurz ovládání agrese. Jeho absolventi se mají naučit, jak zvládat různé projevy agrese, s nimiž se při své práci s problematickými klienty setkávají. „Do kurzu budou přednostně zařazeni noví zaměstnanci s krátkou profesní kariérou a zaměstnanci bez psychoterapeutického výcviku, aby byla zajištěna dostatečná vzdělanost personálu,“ uvedl radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký.

Středisko křesťanské pomoci Plzeň provozuje terapeutickou komunitu Vršíček, tedy pobytové zařízení určené pro osoby, které se chtějí zbavit závislosti na návykových látkách prostřednictvím intenzivního skupinového a individuálního programu. Klienti, přicházející do terapeutické komunity, jsou většinou dlouhodobí uživatelé návykových látek. Jejich životní příběh je poznamenán většinou několika pokusy abstinovat a žít plnohodnotný život.

„Vzdělávací projekt, o jehož podporu středisko žádalo, má zdokonalit terapeuty z této komunity v terapeutických technikách a přístupech. Součástí jsou i sebezkušenostní výcviky a individuální a skupinová supervizní setkání. Všechny tyto aktivity mají přispět ke zlepšení jejich práce,“ dodal radní Martin Zrzavecký.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka