Plzeň přispěje na provoz regionálních sportovních akademií

Město Plzeň na základě své platné Koncepce sportu v Plzni podporuje provoz regionálních akademií.

Cílená propagace v Plzni

A to na základě uzavřených memorand mezi městem Plzní, Plzeňským krajem, daným svazem a zřizovatelem akademie. Neinvestiční dotace v celkové výši 10 milionů korun obdrží Nadační fond regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje, Nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie, Nadační fond Regionální plzeňské tenisové akademie, Atletický klub Škoda Plzeň a Nadační fond na podporu plzeňské házené. S poskytnutím finančních částek souhlasili radní města, schvalovat je budou ještě zastupitelé.

„K podpoře provozu regionálních akademií jsme se zavázali v rámci Koncepce sportu v Plzni. Vzájemnou spolupráci s pěti regionálními akademiemi jsme stvrdili memorandem. Již od roku 2015 podporujeme regionální fotbalovou akademii, od roku 2017 jsme začali s podporou pro dvě další akademie – hokejovou a tenisovou a v loňském roce jsme podepsali memoranda s triatlonovou a házenkářskou akademií, od roku 2020 jsme schválili rozšíření počtu podporovaných akademií o atletickou akademii při Atletickém klubu Škoda Plzeň,“ přiblížil historii navázání spolupráce první náměstek primátora Roman Zarzycký.

„Podporu ve výši tři miliony korun obdrží fotbalová a hokejová akademie, částku 1,5 milionu korun získá tenisová a házenkářská akademie a jeden milion korun nově obdrží Atletický klub Škoda Plzeň pro nově vzniknuvší atletickou akademii. Finanční podpora je určena na provozní výdaje a chod akademie,“ vysvětlil první náměstek Roman Zarzycký


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka