Plzeň zvýší ředitelkám mateřských škol příplatek za vedení

Od 1. září 2019 zvýší město Plzeň jako zřizovatel mateřských škol na území města příplatek za vedení jejich ředitelkám.

Cílená propagace v Plzni

Úpravu příplatků schválila Rada města Plzně. Zvýšení o více než 1000 korun odpovídá zhruba rozdílu mezi dvěma platovými třídami. Statutární město Plzeň je zřizovatelem 40 mateřských škol.

Pedagogická komora, z. s.  vyzvala ředitelky mateřských škol v celé České republice, aby usilovaly o přehodnocení zařazení z 10. do 11. platové třídy. Některé ředitelky s tímto podnětem oslovily vedení města, městské obvody a Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně.

„K uvedené záležitosti máme stanoviska Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky již z roku 2010 a 2011. Vyplývá z nich, že není-li ředitelkami obhospodařován nemovitý majetek, nejde o komplexní koordinaci správy organizace a nelze 11. platovou třídu přiznat. Tento výklad v současné době výslovně potvrdilo i Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Přesto máme jako zřizovatel vůli ocenit náročnost práce ředitelek a zohlednit ji proto ve zvýšení příplatku za vedení,“ vysvětlila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka