Plzeňské nádraží hostí od úterka výstavu o pěstounství

Od 30. června do 6. července bude na Hlavním nádraží v Plzni k vidění putovní interaktivní výstava „I já chci mít vzpomínky na dětství“, která v rámci kampaně Právo na dětství během léta zavítá do dalších vybraných českých a moravských měst.

Cílená propagace v Plzni

Výstava umožní široké veřejnosti dozvědět se více o tom, co znamená být pěstounem. A nejen to. Výstava zajímavou a zábavnou formou přibližuje problematiku pěstounství z pohledu pěstounů, odborných pracovníků, kteří s pěstouny i ohroženými dětmi pracují, a také z pohledu dětí. Ty své pocity a zážitky vyjádřily výtvarnými pracemi, které jsou na výstavě k vidění.

Návštěvníci tak mají jedinečnou možnost získat cenné informace z oblasti pěstounství a péče o ohrožené děti například prostřednictvím interaktivních kvízů nebo edukativních videí a také doprovodných akcí pro děti i dospělé. Interaktivní kvízy čekají také na dětské návštěvníky výstavy, kteří se mimo jiné dozvědí více o svých právech.  

„Chceme představit problematiku pěstounství z pohledu pěstounů, odborných pracovníků, kteří s pěstouny i ohroženými dětmi pracují, psychologů, ale také z pohledu samotných dětí, kterých se toto téma dotýká,“ říká k výstavě Zuzana Jentschke Stőcklová, náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.

V rámci výstavy „I já chci mít vzpomínky na dětství“ proběhnou v Plzni také dvě doprovodné akce, obě 30. června pod taktovkou plzeňského centra pro rodinu Domus. Od 13:30 je přichystán program pro dětské návštěvníky, kteří se dozvědí například to, jak se v kolektivu chovat k dětem, které nevyrůstají ve své původní rodině. Od 15:00 se pak dospělí zájemci mohou dozvědět detailní informace o problematice pěstounství a o tom, co obnáší stát se pěstounem. 

Z Plzně se výstava přesune do dalších měst v České republice, více informací najdete na www.pravonadetstvi.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka