Plzeňští Žongléři chystají na sobotu den plný cirkusu a zábavy

V sobotu 6. června ve 12:00 se otevřou pomyslné brány v Borském parku v Plzni a začne již pátý ročník festivalu Žonglobalizace.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jedná se o festival nového cirkusu, hudby a divadla. Festival jednak ukazuje krásy novocirkusového umění, ovšem především zapojuje děti i dospělé do hravých disciplín, jako je žonglování, párová i vzdušná akrobacie, jízda na jednokolkách a jiné. Je připravený bohatý program plný různorodých workshopů, ukázek cirkusového umění, divadelních her a nebude chybět ani hudební složka. To vše zdarma!

"Na celé odpoledne jsme připravili celou škálu sportovních aktivit pro všechny věkové kategorie, kde si každý bude moci sám v rámci workshopu vyzkoušet, jaké to je být akrobatem, žonglérem, chodcem po laně a podobně," říká Jiří Misař, předseda sdružení Žonglér o.s., které festival jako součást Sezony nového cirkusu Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015 pořádá. "Pro ty, které pohyb tolik nebaví, bude připraveno mnoho k vidění - zajímavá cirkusová vystoupení, divadelní představení a hudební produkce". Borský park se tak na jeden den promění v jedno velké cirkusové šapitó, plné akční i vizuální zábavy. 

Program startuje ve 12 hodin, začne workshopy a sportovními aktivitami, v podvečer pak přijdou na řadu vystoupení artistů a hudebních skupin. "Příznivce ohnivých show také nezklameme - večer odstartuje soutěž ve fireshow, která bude zakončená profesionálním ohnivým vystoupením", doplňuje Jiří Misař, "Žonglobalizace 2015 je připravená pobavit a z trochu jiné stránky ukázat nový cirkus, vždyť je součástí Sezóny nového cirkusu v Plzni." Detailní informace k festivalu naleznete na www.zonglobalizace.cz.

Seznam účinkujících:

Hudba: The Feud (UK) 

Lonely Virgin Robot Cirkus:

Soutěž fireshow - soutěž skupin v ohnivé show

Mižu - žonglování s míčky a kužely

Rendolf - kontaktní žonglování za doprovodu hangdrum

Five Fellas - silová gymnastika a akrobacie Toulavý cirkus Žongléro.s.

Rope skipping - skákání přes jedno a více švihadel Cheerleaders - akrobacie

Poledance - akroabcie na tyči

ZŠ Kařez - cirkusové vystoupení dětí

Baletní škola Divadlo J.K. Tyla - tanec

DDM Radovánek - tanec Vystoupení malých i velkých absolventů kurzů Žongléro.s. – akrobacie a žonglování Workshopy a zážitky: Vzdušná akrobacie Párová akrobacie Žonglování Točení s poi a tyčí Kontaktní žonglování Jednokolky Skákací chůdy

Chodící koule Poledance Cheerleaders Ropeskipping Lezecká stěna

Elektroautíčka

Vtahu - aktivity vedené sdružením VTahu Pilsner Slackliners - chůze po lanách a mnoho dalších aktivit Fotbal v koulích - fotbal v zorbovacích koulích Klauniáda, malování na obličej, zvířátka z balonků Divadlo: Divadlo Vašek Divadlo Marie

Improliga


Info HUDBA: Žonglobalizace a hudba? Samozřejmě, jako každý rok i letos jsme pozvali zajímavé kapely. Z domácí provenience to budou pražští Lonely Virgin Robots! Samotný název této mladé kapely napovídá, že nebudou chybět elektronické beaty – ovšem jsou citlivě namíchané s rockovými kytarami i tanečními rytmy a podmanivým dívčím vokálem.

V podvečer se pak představí v Plzni již známí a stále více populární The Feud. Energií nabitá show téhle britské party stojí za poslech i vidění! Nečekejte jen zvuk klasické britské kytarovky, zvonivé kytary doplňují rychlé elektronické zvuky a vzniká tak nezaměnitelná dravá melodie chytlavých písní, které stojí za poslech. Těšte se na divoký tanečně-rockový mejdan! Info CIRKUS: A s čím budeme na Žonglobalizaci žonglovat? S míčky, kužely, lidmi.... S lidmi? Ano, akrobacii, nejen párovou, vám předvedou členové sportovně-akrobaticko-gymnastické skupiny Five Fellas. Akrobatické výhozy krásných slečen na svalnaté paže silných mužů zase ukáží plzeňští Blue Wings Cheerleaders. Jak je možné ladně překonávat zákony gravitace a jakoby jen tak bezděčně tančit ve výšce na tyči zprostředkují milovnice pole dance z Fitdanceart Pilsen a Žongléros zase ukáží, jak se v páru tančí ve vzduchu za pomoci hedvábné dlouhé šály. Kouzla s kužely a míčky přiveze ze sousedního Slovenska Mižu, přední žonglér, který žonglování s různými předměty mistrně ovládá. Magické žonglování s tzv. kontaktní koulí zakoulí Rendolf, žonglér, který zážitek doplní o neopakovatelný zvuk zvonu zvaného Hangdrum. A žonglování s klasickými švihadly, tedy spíše neuvěřitelné výskoky a bleskové přeskoky i několika švihadel najednou předvedou skokani z Ropeskippingu Plzeň. Spojení klasického žonglování, ladné akrobacie, hoopingu a dokonce i zapojení jednokolek vám ze svého repertoáru uvedou členové našeho sdružení Žongléros. Přivezli k vám totiž putovní cirkus, který všechno umí, všechno zná a všechno zažil, nebo-li směs  vtipných krátkých vystoupení s cirkusovou tematikou. A na závěr - oheň. Jakmile se setmí, bude se kouzlit s ohnivými tyčemi, poi a třeba i ohňovou obručí - čeká vás dokonce i soutěž ve fireshow. Přijďte toto umění zhodnotit spolu s našimi porotci!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.06.2015 17:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka