Pojeďte v soboru z Plzně zvláštním vlakem do Sušice nebo Hurvínkem z Kokašic do Bezdružic

Zvláštní vlak z plzeňského hlavního nádraží, tentokrát do Sušice, vypraví České dráhy ve spolupráci se Střediskem volného času Radovánek. Souprava pojede v sobotu 7. května a je určena především cykloturistům. Další zvláštní vlak, historický Hurvínek, bude jezdit mezi Kokašicemi a Bezdružicemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

„V soupravě do Sušice bude 250 míst, dva vagóny pro kola a bufetový vůz. Vlak odjede v 7:30 z plzeňského hlavního nádraží, návrat zpět do Plzně bude v 18:33. Z důvodu omezené kapacity přepravy kol je nutná rezervace míst a nákup jízdenky v předprodeji,“ upřesnil Vladimír Kostelný, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Plzni.

Ze Sušice je možné vydat se po trase podél Otavy přes Rabí do Horažďovic nebo na rozhlednu Sedlo a přes Kašperk zpět do údolí Otavy. Den si může každý naplánovat  individuálně, nebo může využít některou z tras doporučených pořadateli. Cena zpátečních jízdenek: dospělí 230 Kč, děti do 15 let 180 Kč, kolo 50 Kč.

Historickým motorákem na Floriánskou pouť 

Jízdy motorového vlaku „Hurvínek“ připravily České dráhy v době konání Floriánské pouti v Bezdružicích. Historický vlak se osmkrát projede mezi Kokašicemi a Bezdružicemi, kde je na náměstí a v kulturním domě připraven doprovodný program.

Na návštěvníky čekají pouťové atrakce, chovatelská výstava a od 10 do 17 hodin je otevřené Železniční muzeum na nádraží v Bezdružicích, k vidění bude fotografická výstava i práce dětí z místní mateřské školy. Jízdné v úseku Bezdružice – Cebiv a Cebiv – Pňovany stojí 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let 30 Kč, v úseku Bezdružice – Kokašice 30 Kč pro dospělé, děti zaplatí 20 Kč Z Bezdružic do Pňovan stojí jízdné pro í dospělé 80 Kč a pro děti 50 Kč.  



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka