Policisté dohlédnou na neukázněné řidiče na Šumavě

Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského a Jihočeského kraje budou dohlížet na bezpečnost silničního provozu na pozemních komunikacích na Šumavě, zejména v okolí Modravy.

Cílená propagace v Plzni

" V poslední době jsme zaznamenali případy, kdy si motoristé pletou silnici se závodní dráhou. Policisté budou v rámci výkonu služby dohlížet na dodržování všech ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, a to i s ohledem na to, že se v zimní sezóně pohybuje na Šumavě mnoho turistů a my chceme zajistit jejich bezpečí. Nejen přes den, ale i v nočních hodinách. Policisté budou zejména kontrolovat dodržování stanovených rychlostí, a zda řidiči před jízdou nepožili alkoholické či omamné a psychotropní látky," říká policejní mluvčí Martina Korandová.

Každý řidič by si měl podle ní uvědomit, že bezohlednou jízdou neriskuje jen život svůj, ale i ostatních účastníků silničního provozu. Na Šumavě se pohybuje mnoho turistů, zejména pěších, a proto je na místě jezdit v turistických oblastech velmi obezřetně a snažit se předvídat.  Obzvláště v zimě, kdy se na silnicích může objevit sníh či námraza. "Z praxe víme, že někteří motoristé využívají právě sněhové pokrývky k tomu, aby si mohli vyzkoušet adrenalinovou jízdu na silnicích. A tomu chceme zabránit. Samozřejmě pravidla, ale musí dodržovat i chodci či cyklisté. Důležité také je, aby byli vidět, tedy používali reflexní prvky či osvětlení."

„Nezodpovědnost řidičů, kteří si pletou zdejší silnice se závodní dráhou, podtrhuje fakt, že ke svým zálibám využívají centrální území šumavského národního parku, kde se přirozeně předpokládá, že budou mít lidé i příroda ve večerních a nočních hodinách klid. Rychlou a nezvladatelnou jízdnou tak hrozí nejenom střety s lidmi, kteří čím dál více využívají večerní a noční čas k turistice, ale také se zvířecími obyvateli šumavské přírody, včetně těch nejpřísněji chráněných.“ dodal starosta obce Modrava Antonín Schubert.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka