Policisté ohlídají zápas EL s Dinamem Záhřeb

Ve čtvrtek 14. února 2019 se koná fotbalové utkání mezi kluby FC Viktoria Plzeň a GNK Dinamo Záhřeb, během něhož na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě bude dohlížet několik desítek policistů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Již ve čtvrtek dne 14. února 2019 se na stadionu Doonsan Aréně v Plzni uskuteční fotbalový zápas vyřazovací fáze Evropské ligy mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a GNK Dinamo Záhřeb. Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s tímto utkáním bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku ve spolupráci s kolegy z pořádkových jednotek Karlovarského a Jihočeského kraje a samozřejmě s pořadatelskou agenturou.

V pohotovosti budou již od ranních hodin policisté z řad pořádkové policie, cizinecké, dopravní i kriminální služby, kteří budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu. Do policejního opatření budou nasazeni i členové antikonfliktního týmu a v terénu budou i psovodi se služebními psy. V blízkosti sportoviště pak budete moci spatřit též i kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

Pohyb příznivců obou klubů bude po plzeňské metropoli policie pečlivě monitorovat. Zaměří se při tom na centrum města Plzně a především i na restaurace a bary. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Zápas s sebou nese i určitá rizika, lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku.

Pozornost bude z naší strany věnována i autobusovému nádraží a rovněž osobní dopravě. Policisté samozřejmě budou monitorovat i všechny příjezdové cesty do Plzně. Podle předběžných informací by mělo dorazit přibližně kolem 1000 fanoušků fotbalového týmu GNK Dinamo Záhřeb. Někteří fanoušci by měli přicestovat svými osobními motorovými vozidly a dodávkami.

Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů a se svými vozy parkovali na vyznačených místech. Vzhledem k tomu, že parkovací dům Na Rychtářce bude v den utkání od 17.00 hodin vyblokovaný a fanoušci v něm nebudou moci parkovat, proto si raději zajistěte parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná. Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla na okrajových částech Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou. Pivovarská láva do Štruncových sadů bude uzavřena. Přístup k sektorům T10 a T11 bude směrem od fanshopu.

Začátek fotbalového utkání je plánován na 21 hodinu. Při zajišťování akce bude Policie České republiky a pořadatelská služba postupovat podle předem dohodnutých pravidel. Ta bude klást důraz na důkladné kontroly u vstupu na stadion, včetně kontroly totožnosti, které mohou znamenat určité časové zdržení. Je třeba, aby návštěvníci této akce dorazili včas.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka