Policisté rozdali v kraji pokuty za 145 tisíc

V posledních dnech letních prázdnin policisté zrealizovali další dopravní akci, při které zjistili 347 dopravních přestupků.

Cílená propagace v Plzni

V posledních dnech letních prázdnin, kdy je každoročně podstatně vyšší hustota silničního provozu, se policisté zaměřili na všechny účastníky silničního provozu a od čtvrtka (29. srpna) do neděle (1. září) zrealizovali v Plzeňském kraji další dopravně bezpečnostní akci. Do ní se zapojilo přes 200 policistů ze služby dopravní i pořádkové policie, kteří v jejím průběhu zkontrolovali celkem 1 365 vozidel a zjistili 347 dopravních přestupků. Nejčastěji řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, přičemž tento dopravní přestupek řešili policisté celkem v 81 případech.  Na pomyslném druhém místě se umístil nevyhovující technický stav vozidel, která využilo k jízdě celkem 40 řidičů.  Třetím nejčastějším porušením zákona bylo nepoužití bezpečnostních pásů, za což policisté uložili pokuty v 19 případech. Ani při této dopravně bezpečnostní akci bohužel nechyběli řidiči, kteří byli pod vlivem alkoholu či drog. Alkohol byl zjištěn celkem u sedmi řidičů, omamné a psychotropní látky detekovaly provedené testy ve dvou případech.

Mezi další zjištěné dopravní přestupky patřilo rovněž to, že řidiči jeli po dálnici D5 ve vozidlech bez platné dálniční známky (jednalo se o 15 případů), někteří řidiči nepředložili policistům při silniční kontrole doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (5 řidičů), ve dvou případech bylo zjištěno porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích ze strany motocyklistů, dvou přestupků se dopustili i cyklisté a jednoho chodec.

Při této poslední prázdninové dopravně bezpečnostní akci uložili policisté v příkazním řízení pokuty za 326 dopravních přestupků, a to v celkové výši 145 500 korun. Zbývajících 21 přestupků pak oznámili k projednání na příslušné správní orgány.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.09.2019 06:30



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka