Posílené vlaky pro fanoušky Karla Gotta pojedou i z Plzně

V souvislosti s pietními akcemi ve dnech 11. a 12. října České dráhy vytipovaly dálkové spoje, u kterých na základě údajů z rezervačního systému očekávají zvýšený zájem cestujících.

Cílená propagace v Plzni

V tuto chvíli jde o zhruba třicet spojů na hlavních dálkových relacích, a to jak v ranních a dopoledních hodinách ve směru do Prahy, tak v odpoledních a podvečerních časech v opačném směru. České dráhy do těchto vlaků zařadí posilové vozy a zvýší tak jejich kapacitu o více než 2 tisíce míst k sezení. Dopravce zároveň v pátek a sobotu přichystá v železničních uzlech Praha a Bohumín záložní vozy k operativnímu posílení souprav.

Spoje budou posílené zejména v pátek 11. října na těchto trasách:

• Žilina – Bohumín – Praha a zpět,

• Vsetín – Praha a zpět,

• Olomouc – Praha-Smíchov a zpět,

• Staré Město u Uherského Hradiště / Veselí nad Moravou – Praha a zpět,

• Cheb – Plzeň – Praha a zpět,

• České Budějovice – Praha a zpět.

Díky desítkám posilových vozů v těchto vlacích nabídnou České dráhy o zhruba 2 tisíce míst k sezení více než obvykle. České dráhy i nadále pečlivě sledují zájem o rezervace a v případě, že v předstihu zjistí zvýšený zájem o další spoje, jsou připravené tyto vlaky posílit ještě o další místa navíc. Dopravce zároveň přichystá v železničních uzlech Praha a Bohumín záložní vozy, kterými bude operativně posilovat spoje podle poptávky během pátečního a sobotního provozu. "Cestujícím přesto doporučujeme, aby si v předstihu zajistili místenky, díky kterým budou mít garantované místo. Vzhledem k tomu, že ve většině vlaků Českých drah nejsou rezervace povinné, dopravce získá lepší přehled o zájmu cestujících a bude moci posílit nejvytíženější spoje," říká mluvčí Českých drah.

Na základě dat z rezervačního systému je také patrný zvýšený zájem o cestování vlaky railjet mezi Brnem a Prahou. "Protože tyto vlaky není z technologických důvodů možné posílit, cestujícím bez rezervací do vlaků railjet doporučujeme využít další spoje na této trase, zejména rychlíkovou linku R 19 Brno – Česká Třebová – Praha a R 9 Brno – Havlíčkův Brod – Praha," dodává mluvčí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka