Pro občany části Bor je k dispozici nová pobočka České pošty

Návštěvníkům OC Luna na Borech jistě neunikla skutečnost, že zde od 1. října funguje nová provozovna České pošty.

Cílená propagace v Plzni

K 1. říjnu 2019 zde zahájila činnost pošta Partner Plzeň 16, kterou provozuje smluvní partner.

Pošta Partner zajišťuje základní poštovní a peněžní služby a běžné služby Poštovní spořitelny a to: Příjem a výdej listovních a balíkových zásilek, Příjem a výplata poštovních poukázek, Příjem hotovostních plateb SIPO a Bankovní služby Poštovní spořitelny (operace platební kartou, příkazy k bezhotovostní úhradě apod.)

Na této provozovně budou ukládány zásilky pro část Bor. Konkrétně pro ulice Skupova, Mandlova,  Luďka Pika, Šimerova, Dvořákova 45 – 51, Heyrovského 14 – 64, 23 – 33, Baarova 31 (jídelna 11. základní školy) a U Borského parku (neplatí pro adresu: U Borského parku čp. 3 - Hotelová škola).

„Občané z této části Bor dlouho volali po poštovní pobočce, kterou by měli blíže a nemuseli chodit až na Klatovskou třídu, kde museli mnohdy i dlouho čekat. Mnohdy jsme od nich zaznamenali stížnosti, které jsme pak s Českou poštou řešili“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Adresáti, kterých se změna týká, byli se změnou ukládací pošty seznámeni prostřednictvím informačních letáků, které byly doručeny do jejich poštovních schránek. O změnu dispozice – ODNOS (kromě důchodu) na poštu Partner Plzeň 16 nebude možné požádat.

„Pošta Partner je plnohodnotnou alternativou ke klasické pobočce. V rozsahu nabízených základních poštovních služeb naši klienti nepoznají rozdíl. Je přirozené, že při každé změně panují obavy. Ze zkušeností, které s poštami Partner máme, můžeme říct, že se lidé nemají čeho bát,“ říká tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Česká pošta věří, že otevření nové provozovny poskytující poštovní služby přijmou klienti jako pozitivní krok a že povede ke zvýšení komfortu obsluhy. Provozovna je umístěna v 2. nadzemním podlaží, ale díky výtahu je dobře dostupná všem zákazníkům. Otevírací doba  provozovny je nastavena takto: PO – PÁ  8:00 – 11:00 hodin a od 15:00 – 18:00 hodin.

„Určitě se tak uleví poště na Klatovské třídě neboť ta má velkou spádovost a je velmi přetížená. Proto si myslím, že otevření nového pracoviště v OC Luna ocení nejenom zákazníci, ale i pracovníci pošty Plzeň 20“, podotknul Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

"Je skvělé, že se podařilo otevřít novou pobočku Pošta Partner, kde si lidé můžou vyřídit všechny svoje nejčastější požadavky. Věřím, že to přinese zlepšení služeb obyvatelstvu“, dodal Stanislav Šec, místostarosta MO Plzeň 3.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka