Prvním krajským miminkem roku 2019 je Laurinka narozená ve Stodě

Prvním letošním novorozencem v nemocnicích Plzeňského kraje je Laura Tlstáková, která se narodila v 0:24 ve stodské porodnici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při narození měřila 50 cm a vážila 3310 gramů. Krásná holčička i maminka Lucie jsou v pořádku.

Holčička se měla původně narodit již 30. prosince, ale svůj příchod na svět načasovala až na první minuty Nového roku. "Že bude jedním z prvních novorozenců roku 2019 v zemi, mě při porodu samozřejmě vůbec nenapadlo. Došlo mi to až později, když do porodnice přišel tatínek a další gratulanti, kteří mi řekli, že je zřejmě první v Plzeňském kraji. Je to celkem zajímavé," uvedla maminka.

Rodiče žijí v Tachově a Laurinka je jejich prvním děťátkem. "V porodnici jsem spokojená. Je tu klid a příjemný personál," doplňuje maminka Lucie.

První miminko roku se narodilo 1. ledna také v porodnici v Klatovech a Domažlicích.

V klatovské porodnici to byla 13 minut před polednem Tereza Bultasová (52 cm / 3480 g). V Domažlicích pak čekali do večera, kdy ve 21:44 přišel na svět Jan Šindelář (50 cm / 3580 g).

A aby byla statistika novorozenců v krajských porodncích úplná, tak prvním narozeným chlapečkem v regionálních nemocnicích byl Vojtěch Hájek (49 cm / 2740 g). Narodil se v Klatovech v 18:27. Také Terezka, Honzík, Vojta i jejich maminky jsou v pořádku.

(Ve statistikách nejsou zahrnuty údaje za porodnice v Plzni, neboť nepatří do Skupiny NPK.)

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka