Putovní výstava k soutěži Stavba roku se přestěhovala na Hlavní nádraží

Hlavní nádraží v Plzni jen dalším místem, kde se prezentuje putovní výstava k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2014. Do neděle 16. srpna 2015 si můžou nejen cestující prohlédnout v prvním patře nádražní budovy 39 staveb přihlášených do soutěže.

Jarní servisní akce AUTO CB

Fotografie doplní anotace a u úspěšných objektů také hodnocení poroty.

S vlakovou dopravou a Hlavním nádražím v Plzni úzce souvisí jedna ze staveb nominovaných v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2014 - Průjezd uzlem Plzeň ve směru III. TŽK. Kromě nominace do hlavního klání v kategorii Dopravní a inženýrské stavby získala také Cenu ČKAIT (České komory autorizovaných inženýrů a techniků). 

„Hlavními stavebními objekty této etapy byly výstavba podchodu spojujícího Hlavní nádraží s ulicemi Šumavská a Železniční a rekonstrukce železničních mostů přes řeku Radbuzu, Vejprnický potok a přes ulice Prokopova a Vejprnická,“ popsal Tomáš Princ ze společnosti Skanska a. s., která železniční uzel vybudovala a v současné době v modernizaci pokračuje.

Z 39 přihlášených staveb jich 22 nominovala porota do hlavní části soutěže. Čtyři se pak ve své kategorii pyšní prestižním titulem Stavba roku Plzeňského kraje 2014. Mezi oceněnými jsou: administrativní budova společnosti BRUSIVO Rokycany (novostavby), Stará synagoga v Plzni (rekonstrukce budov), nová komunikace s mostem na Jateční třídě v Plzni (dopravní a inženýrské stavby) a  Pavilon skla v Klatovech (sportovní a volnočasové stavby).

Výstava k soutěži je putovní. Její první zastávkou byla budova České spořitelny ve Františkánské ulici v Plzni.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka