Rokycanští radní řešili stavbu skladu a rozdělili dotace

Rada města Rokycan odmítla udělit výjimku z limitů územního plánu, která by umožnila stavbu regálového skladu vysokého 35 metrů v areálu Prowell.

Jarní servisní akce AUTO CB

Maximální výška nových staveb i změn stávajících staveb je 15 metrů nad okolní terén. To se nevztahuje pouze na technologická zařízení, například na stožáry, antény, vzduchotechniku a podobně. Sklad by více než dvojnásobně převyšoval stávající budovy a jako nová technická dominanta by negativně ovlivnil estetickou hodnotu okolí i blízkou kulturní dominantu Vršíček.

Dar ve výši 10 000 korun získá osminásobný mistr světa v benchpressu Martin Bihary na přípravu a účast na Mistrovství světa v benchpressu zrakově postižených v egyptské Gíze. Zároveň dostane volný vstup v hodnotě 2 000 korun do plaveckého bazénu v Rokycanech.

Individuální investiční dotaci ve výši sto tisíc korun schválili radní Volejbalovému klubu Rokycany na rekonstrukci antukových kurtů a na výstavbu cvičného kurtu. Práce vyjdou na 435 tisíc korun, klub už získal krajskou dotaci ve výši 200 tisíc, zbytek doplatí ze svých zdrojů. Dotaci musí ještě schválit zastupitelstvo.

Další individuální dotace, tentokrát 45 tisíc korun zamíří, pokud ji schválí i zastupitelé, Sportovnímu kuželkářskému klubu Rokycany na účast na mezinárodních pohárech v Chorvatsku. Suma je určená na úhradu ubytování a na dopravu týmů mužů i žen.

Radní souhlasili s vypracováním studie využitelnosti objektu Jeřabinová 959. Hlavní budova je od počátku jejího převzetí ve stavu, který vyžaduje rozsáhlou rekonstrukci a čím dál častěji láká vandaly. Budova by mohla sloužit jako školní družina, část prostor pak pro výuku BESIP žáků základních škol, sociální a zdravotní odbor zase navrhuje vybudovat tu dostupné bydlení pro osoby ohrožené ztrátou bydlení, osoby se zdravotním postižením, osoby pečující o zdravotně postižené nebo pro rodiny s handicapovaným dítětem. Studie má ukázat, který z návrhů by byl nejlepší.

Radní také vzali na vědomí přehled, který ukazuje, kolikrát v první polovině letošního roku jednala Rada města Rokycan, Zastupitelstvo města Rokycan, kolik se projednalo materiálů a jak pilně docházejí třeba zastupitelé na svá jednání.  Účast na jednáních je téměř stoprocentní, z jediného ze čtyř jednání se omluvili pouze dva zastupitelé, absentéři nejsou ani mezi radními: jedinkrát z dvanácti zasedání rady chyběli také dva. Rada města projednala 262 materiálů, zastupitelé pak 83.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.08.2019 08:06



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka