Rokycany koupí jednu z nejcennějších památek — Dumetovský dům

Velké plány má rokycanská radnice s jednou z historicky nejcennějších památek v centru města, s takzvaným Dumetovským domem ze 14. století, jehož koupi schválilo zastupitelstvo.

Cílená propagace v Plzni

„V historické budově by mohlo najít nové zázemí například Informační centrum, které je prozatím na nádvoří radnice a návštěvníci města jej těžko hledají. Vzniknout by tu mohla také galerie, zázemí pro akce, které se odehrávají v prostranství ve Spilce, reprezentativní prostory nebo kanceláře,“ vypočítává starosta Rokycan Václav Kočí. 

Objekt nabídli městu vlastníci za 7,5 milionu korun. Záměr budovu koupit schválili nejprve radní a v pondělí i zastupitelé města.

„Dům je v dobrém stavebně-technickém stavu, nevykazuje statické poruchy a nedávno navíc prošel obnovou jeho střešní plášť. Nepotřebuje tedy v nejbližší době vysoké investice kromě výměny oken v prvním patře směrem na náměstí. Na postupnou rekonstrukci, která může začít až za několik let, pak lze získat státní i krajské dotace,“ doplňuje památkářka Jana Cinkeová. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka