Škodaland má novou atrakci – vzduchové trampolíny

Městský obvod Plzeň 3 i nadále pracuje na zdokonalování areálu Škodaland tak, aby se jeho návštěvníci vždy rádi vraceli k aktivnímu odpočinku právě sem.

Cílená propagace v Plzni

Poslední novinkou, kterou obvod do areálu nechal nainstalovat, jsou atraktivní vzduchové trampolíny. Ty byly slavnostně uvedeny do provozu tento týden za přítomnosti vedení obvodu a zástupců sponzora trampolín firmy OMEXOM GA Energo s r.o.

„Staré, pružinové a již nevyhovující trampolíny jsme nechali odstranit a na jejich místo byly nainstalovány moderní a bezpečné vzduchové. Jsem rád, že se nám podařilo posunout se o něco dál a zatraktivnit prostředí ve Škodalandu. Doufám, že nové trampolíny přilákají nejen děti, ale i dospělé“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „V neposlední řadě bych chtěl poděkovat firmě OMEXOM GA Energo s r.o., která se na instalaci trampolín výrazně podílela“, dodal.

Vzduchové trampolíny jsou v areálu dvě, Jedna menší o rozměrech 5x5 metrů a druhá, větší, o rozměrech 14x10 metrů. Trampolíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu a při svém provozu jsou nafukovány pomocí výkonného a tichého ventilátoru.

„Vzduchové trampolíny jsou v současnosti atraktivním herním prvkem, který doslova přitahuje všechny věkové kategorie a přináší radost z pohybu jak dětem, tak i dospělým. Díky konstrukci je riziko úrazu na těchto trampolínách minimální“, informuje Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

„Každá takováto atrakce, která zvedne děti od počítačů, herních konzolí a mobilních telefonů a povede ke zdravé pohybové aktivitě, má smysl. Jak tvrdí odborníci, skákáním se trénuje komplexně celé tělo, zlepšuje motorický vývoj a stabilizuje hmotnost“, dodává Stanislav Šec, místostarosta MO Plzeň 3.

Městskému obvodu se podařilo navázat další spolupráci se soukromým subjektem v péči o dětská hřiště a dětské herní prvky. Po společnosti Decasport, s.r.o., je OMEXOM GA Energo s r.o. další společností, která se stala partnerem herního prvku, který bude sloužit především dětem. Obvod i nadále hledá další partnery ke spolupráci, kteří by se chtěli stát patrony některého z hřišť, podpořit výsadbu zeleně či jinak pomoci veřejnému prostoru. V případě úspěšného navázání spolupráce na tomto projektu by bylo možné společně připravovat i další projekty tak, aby se obvod a společnost skutečně mohli vnímat jako partneři a přátelé, což ve vyspělých zemích svědčí o politické a firemní kultuře.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka