Škodaland má novou atrakci – vzduchové trampolíny

Městský obvod Plzeň 3 i nadále pracuje na zdokonalování areálu Škodaland tak, aby se jeho návštěvníci vždy rádi vraceli k aktivnímu odpočinku právě sem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Poslední novinkou, kterou obvod do areálu nechal nainstalovat, jsou atraktivní vzduchové trampolíny. Ty byly slavnostně uvedeny do provozu tento týden za přítomnosti vedení obvodu a zástupců sponzora trampolín firmy OMEXOM GA Energo s r.o.

„Staré, pružinové a již nevyhovující trampolíny jsme nechali odstranit a na jejich místo byly nainstalovány moderní a bezpečné vzduchové. Jsem rád, že se nám podařilo posunout se o něco dál a zatraktivnit prostředí ve Škodalandu. Doufám, že nové trampolíny přilákají nejen děti, ale i dospělé“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „V neposlední řadě bych chtěl poděkovat firmě OMEXOM GA Energo s r.o., která se na instalaci trampolín výrazně podílela“, dodal.

Vzduchové trampolíny jsou v areálu dvě, Jedna menší o rozměrech 5x5 metrů a druhá, větší, o rozměrech 14x10 metrů. Trampolíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu a při svém provozu jsou nafukovány pomocí výkonného a tichého ventilátoru.

„Vzduchové trampolíny jsou v současnosti atraktivním herním prvkem, který doslova přitahuje všechny věkové kategorie a přináší radost z pohybu jak dětem, tak i dospělým. Díky konstrukci je riziko úrazu na těchto trampolínách minimální“, informuje Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

„Každá takováto atrakce, která zvedne děti od počítačů, herních konzolí a mobilních telefonů a povede ke zdravé pohybové aktivitě, má smysl. Jak tvrdí odborníci, skákáním se trénuje komplexně celé tělo, zlepšuje motorický vývoj a stabilizuje hmotnost“, dodává Stanislav Šec, místostarosta MO Plzeň 3.

Městskému obvodu se podařilo navázat další spolupráci se soukromým subjektem v péči o dětská hřiště a dětské herní prvky. Po společnosti Decasport, s.r.o., je OMEXOM GA Energo s r.o. další společností, která se stala partnerem herního prvku, který bude sloužit především dětem. Obvod i nadále hledá další partnery ke spolupráci, kteří by se chtěli stát patrony některého z hřišť, podpořit výsadbu zeleně či jinak pomoci veřejnému prostoru. V případě úspěšného navázání spolupráce na tomto projektu by bylo možné společně připravovat i další projekty tak, aby se obvod a společnost skutečně mohli vnímat jako partneři a přátelé, což ve vyspělých zemích svědčí o politické a firemní kultuře.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka