Škodovka podpoří plzeňské atlety v dalších třech letech

Škoda Transportation zůstává i nadále generálním partnerem AK Škoda Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňská společnost uzavřela smlouvu o podpoře tohoto atletického klubu na příští tři roky. Spolupráce s atlety pokračuje již osmým rokem, přičemž klub patří v posledních letech mezi české špičkové oddíly a sklízí medaile i na mezinárodní scéně.

 „Těší nás, že klub šíří dobré jméno Škodovky na sportovním poli – důkazem toho může být třeba fakt, že elitní tým mužů a žen skončil ve finále české extraligy v součtu na skvělém 2. místě hned za plně profesionálním klubem Dukly Praha. Stejně tak si vážíme toho, jak dobře atletický oddíl pracuje s mládeží a že je základnou pro sportovní život stovek dětí z Plzně a okolí,“ sdělil předseda představenstva a Prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.

Plzeňský klub, který nese slavné jméno plzeňské Škodovky, se může pochlubit mnoha úspěchy svých členů. „Podpora Škody Transportation je pro nás nesmírně důležitá. Má velkou zásluhu na tom, že naše mladé atlety, které od roku 2013 vychováváme v zázemí nového Atletického stadionu v Plzni, umíme v našich podmínkách posunout až do vrcholové atletiky a tam sklízet úspěchy. Důkazem je účast škodováckých atletů na mistrovství světa v Doha, mistrovství Evropy družstev i na Evropských hrách, nebo světové univerziádě,“ říká Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Klub již několikátým rokem výchovou a péčí o juniorské atlety patří k absolutní špičce v tuzemsku. Jen na nedávném juniorském mistrovství Evropy posbírali plzeňští mladí sportovci tři medaile.„Úžasným úspěchem pak bylo vítězství našeho juniorského týmu ve finále Poháru mistrů evropských zemí. Tím se náš klub nečekaně, ale po právu zařadil mezi evropskou klubovou elitu,“ říká Michal Černý.
I díky podpoře Škodovky se atletika stala v Plzni jedním z nejpopulárnějších sportů vůbec. Jen na letošní nábor dorazilo na 450 dětí, klub aktuálně čítá téměř tisíc členů.

Skupina Škoda Transportation si je vědoma své společenské odpovědnosti a sport považuje za nedílnou součást svých sponzorských aktivit. Skupina je proto také dlouhodobě generálním partnerem hokejového klubu HC Škoda Plzeň a sponzoruje i další aktivity v plzeňském regionu, kde sídlí. Jedná se například o projekt Škoda FIT nebo dva velké areály Škoda Sport Park a Škoda Land, kde si mohou lidé užít svůj volný čas na hřištích, dráze pro in-line brusle, nebo na horolezecké stěně.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka