Sportmanie začala, v pondělí se podepíší fotbalisté a hokejisté

Úvodním dnem a slavnostním zahajovacím ceremoniálem odstartovala v sobotu za OC Plaza Plzeň Sportmanie Plzeň 2019.

Cílená propagace v Plzni

Už v deset dopoledne se otevřely brány areálu, kam proudily davy lidí. „Zahájení Sportmanie Plzeň přilákalo plný amfiteátr návštěvníků, zejména dětí. Doufám, že odstartoval úspěšný ročník akce, která pomůže rozpohybovat naši mládež a zajistí plzeňským klubům dostatečnou členskou základnu. Jménem vedení města přeji všem, kteří do parku zavítají, vydařený zážitek,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, který spolu se starosty obvodu č. 1 a 3 Helenou Řežábovou a Davidem Procházkou Sportmanii zahajoval.

Zaplněné hlediště při úvodním ceremoniálu sledovalo mimo jiné vystoupení exotických tanečnic, které připomněly cestu Hanzelky a Zikmunda, show na slackline Michala Pírka a Lukáše Černého, freestylistu Jana Webera, autogramiádu a vystoupení yuotuberky Míny, taneční předtavení Storm baletu a skupiny Tanec v Plzni, finalistu The Voice Česko Slovensko Jakuba Moulise a mnoho dalšího. Poprvé ve čtyřleté historii zahájení umožnilo počasí uskutečnit seskok parašutistů. Při oficiální části předal první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký šek na 30 000 korun společnosti Plzeňská zastávka – poradna z.s., která zajišťuje pomoc lidem, kteří ztratili své nejbližší.

Hned první den zavítalo do areálu podle odhadů na 8 000 návštěvníků, kteří mohli otestovat své sportovní dovednosti na některém z 39 stanovišť. „Zájmem lidí jsme příjemně překvapeni,“ konstatoval vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání MMP Přemysl Švarc a dodal, že sportující děti si vyzvedly více než tisícovku bronzových medailí.

Bronzové medaile mohou děti do 15 let po splnění potřebných podmínek získat ještě v neděli a v pondělí, následující tři dny se budou udělovat medaile stříbrné a poslední tři dny Sportmanie medaile zlaté.

V dalším programu je řada lákadel, neděle proběhne ve znamení MO Plzeň 3 a v pondělí 19. srpna se uskuteční hned dvě autogramiády – od 15 hodin se budou podepisovat fotbalisté FC Viktorie Plzeň a od 16 hodin hokejisté HC Škoda Plzeň.

Sportmanie Plzeň 2019 pokračuje denně od 13 do 20 hodin (o víkendech už od 10 hodin) a potrvá až do neděle 25. srpna.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.08.2019 12:13



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka