Správa hřbitovů a krematoria bude mít novou ředitelku

Ředitelkou Správy hřbitovů a krematoria města Plzně se od ledna 2020 stane stávající ekonomická náměstkyně této městské příspěvkové organizace Kateřina Šneberková.

Cílená propagace v Plzni

Nahradí dlouholetého ředitele Jiřího Skalu, jenž stál v čele Správy hřbitovů a krematoria města Plzně od srpna 1997 a k 31. prosinci 2019 se vzdal funkce.

„Velmi ráda bych panu řediteli Skalovi poděkovala za skvěle odváděnou práci, a to po celých 22 let. I když tato naše organizace není příliš prezentována v médiích, má její vedení za sebou řadu skvěle zvládnutých projektů a investic,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Kateřina Šneberková působí v organizaci od června roku 2009. Nejprve zastávala pozici hlavní účetní a ekonomky, od roku 2014 je ve funkci statutární zástupkyně ředitele. „Kromě dlouholetých pracovních zkušeností v pohřebnictví je jejím nesporným benefitem pro jmenování na pozici ředitele již absolvované další speciální vzdělávání. Od 3. června letošního roku je registrována na Živnostenském úřadu v Plzni jako odborný garant organizace a má složené všechny zkoušky profesní kvalifikace, které jsou zákonem stanoveny k provozování krematoria a pohřební služby, absolvovala navíc i další zkoušky profesní kvalifikace,“ vysvětlila Eliška Bartáková.

V letošním roce například organizace zprovoznila nově část areálu Ústředního hřbitova s urnovými místy nazvanou Lesní hřbitov, k němuž se dojde cestou od Kaple sv. Václava. Lesopark, v němž se lesní hřbitov nachází, organizace postupně upravuje a do prořezání stromů, oplocení i do cest investovala statisíce korun. Místo na Lesním hřbitově se skládá z kamenné desky, pod níž se nachází box pro uložení až dvanácti urnových schránek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka