Tři body v zápase s Budějovicemi trefil v závěru Mihálik

V druhém zápase během jednoho týdne přivítali viktoriáni dalšího soupeře v Doosan Areně.

Cílená propagace v Plzni

Tentokráte jimi byly České Budějovice, které jsou zřejmě největším překvapením dosavadního průběhu FORTUNA:LIGY. A jejich sílu pocítili i Plzeňané. Vítězství 1:0 totiž trefil až v závěru utkání Ondřej Mihálik, pro kterého to byl zároveň první gól v červenomodrých barvách.

Západočeši se tlačili na útočnou polovinu soupeře od prvních sekund. V úvodní velké, a zároveň hned dvojnásobné příležitosti, se ocitl po šesti minutách David Limberský. Nejprve střelou napálil hostující obranu, míč se k němu však vrátil a jeho druhý projektil mířil do branky Jaroslava Drobného – za něho ale zaskočil na čáře Pavel Novák a uhasil budějovickou pohromu!

V další šanci se objevil Radim Řezník, ten ale nasměroval svou hlavičku těsně vedle. Ve 28. minutě proběhl kolem branky Dynama obrovský závar. Řezník tentokráte v roli asistenta vracel míč do malého vápna, kde kousek chyběl Lukáši Hejdovi. Akce pak pokračovala střelou Lukáše Kalvacha, ta se však mezi tři tyče nevešla.

Hosté se osmělili až v samém závěru první půle, za to šance to byla o to nebezpečnější. Jihočeši poslali do pokutového území povedený centr, jenž si ve vzduchu našel Tomáš Sivok, kterého ale brilantně vychytal Aleš Hruška. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas už nebyl tak bohatý na gólové příležitosti, jako ten první. V 78. minutě si opět na centr naskočil Radim Řezník, ale i tentokrát hlavičkoval vedle. Zanedlouho po přízemní přihrávce Ondřeje Mihálika zase netrefil správný prostor Aleš Čermák.

Viktoriáni se i přesto nakonec vítězné trefy stejně dočkali. Pavel Bucha vyslal do úniku Ondřeje Mihálika, který vystřelil a jeho tečovaný pokus skončil až za zády Jaroslava Drobného. Plzeňští fotbalisté tak nadále pokračují ve stoprocentní jarní jízdě, v sobotu odpoledne porazili České Budějovice 1:0.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák (85. Hořava) – Kayamba, Beauguel (90+5. Chorý), Kovařík (76. Mihálik)

SK Dynamo Č. Budějovice

Drobný – Čolič, L. Havel, Sivok, Novák – Čavoš, Havelka, Brandner (90+1. Rabušic), Mészáros (70. Ledecký), Mršič – Schranz (87. Kopečný)

statistiky

Branka: 89. Mihálik, ŽK: Kovařík – Novák, Havelka, L. Havel, Rozhodčí: Pechanec – Moláček, Kotalík

Diváci: 8301

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka