U Holýšova v krmelci našli muže pohřešovaného dva týdny

Šedesátiletý muž byl pohřešován více než dva týdny. Hlídka holýšovských policistů jej při pátrací akci nalezla v krmelci. Byl zmatený, dehydrovaný, ale živý.

Cílená propagace v Plzni

Dne 1. srpna 2019 krátce před desátou hodinou večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení ženy ze Zbiroha, že od poloviny července pohřešuje svého šedesátiletého přítele. Policisté provedli prověrky okolí, v zaměstnání, prověřili i lékařská zařízení. Podle zjištěných informací se pátrání přesunulo na Holýšovsko. Policisté kontrolovali nádraží, ovšem bez poznatku k pohřešované osobě. Rozsáhlá pátrací akce začala za světla druhý den ráno. Do akce se zapojily hlídky všech obvodních oddělení i psovod Územního odboru Domažlice, které pátraly v otevřeném terénu. Po dvou hodinách policisté Obvodního oddělení Holýšov nalezli osobu odpovídající popisu. V lesním porostu asi jeden a půl kilometrů vzdušnou čarou od Srbic byl nalezen pod krmelcem muž spící na dece. Jednalo se o pohřešovaného muže. Byl zmatený, nedokázal hlídce uvést, jak dlouho se na tomto místě zdržoval. Několikrát opakoval, že už to chce skončit a že po celou dobu nic nejedl, jen pil vodu z nedaleké studánky. Policisté přivolali na místo zdravotníky, kteří muže převezli na psychiatrii.

Nebýt rychlého a profesionálního přístupu policistů, zjištění maxima informací k osobě pohřešovaného, pečlivé přípravy podkladů pro pátrací akci a zorganizované pátrací akce, nemuselo pátrání skončit šťastně. Policisté tak šedesátiletému muži zachránili život!

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.08.2019 06:38



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka