Univerzitní upír láká ve středu a čtvrtek k dárcovství krve

Ve dnech 20. a 21. listopadu se na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň (FN) uskuteční tradiční akce studentů Západočeské univerzity.

Cílená propagace v Plzni

Je zaměřená na podporu dárcovství krve a nese název  Univerzitní upír.

Odběry krve v rámci Univerzitního upíra budou probíhat na Transfuzním oddělení FN Plzeň v ulici 17. listopadu 12 ve středu 20. listopadu od 7 do 17 hodin a ve čtvrtek 21. listopadu od 7 do 12 hodin.

Cílem Univerzitního upíra je zvýšení zásob krve ve FN Plzeň a také získání nových dárců z řad studentů a zaměstnanců univerzity. Prvodárce, tedy ty, kteří krev dosud nedarovali, provedou celou procedurou nejen pracovníci Transfuzního oddělení FN Plzeň, ale i organizátoři akce. „Není se tedy čeho bát,“ vzkazují organizátoři všem, kdo mají z darování krve obavy. Vřele vítáni budou také pravidelní dárci. U žen je možné k dalšímu odběru přistoupit po čtyřech měsících, u mužů po třech.

Projekt organizuje studentská iniciativa Otevřeno Plzeň, která působí na Fakultě pedagogické ZČU, ve spolupráci s dalšími studentskými organizacemi ZČU.

Letos se koná 23. semestrník Univerzitního upíra. Od prvního ročníku, který se uskutečnil v roce 2006, darovalo krev s Univerzitním upírem už více než 3 000 studentů, zaměstnanců a absolventů ZČU i dalších dárců. Celkem tak bylo za uplynulých 22 semestrníků odebráno přes 1 000 litrů krve.
Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách www.univerzitniupir.cz a na facebookovém či instagramovém profilu @univerzitniupir.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka