V plzeňském parku Homolka jsou nová krmítka

Plzeňští zvířecí záchranáři ve středu osadili dvě nová obří krmítka pro drobné ptáky do parku Homolka v Plzni na Slovanech.

Cílená propagace v Plzni

Výrobu, instalaci a výměnu dvou 19 let starých původních krmítek osazených rovněž touto organizací (DES OP) v roce 2000 finančně podpořila v letošním roce VODÁRNA PLZEŇ a.s.  

"Finanční částku 30.000,- Kč poskytla VODÁRNA PLZEŇ a.s. z projektu Vodárenské kapičky, přičemž do tohoto programu se náš spolek mohl přihlásit díky Nadě Popové, která ve vodárně pracuje. Vodárenské kapičky jsou totiž projektem hlavně zaměstnanců plzeňské vodárny, kteří jednotlivé žádosti předkládají vedení akciové společnosti, garantují její obsah a ve finále se na realizaci aktivně spolupodílejí," vysvětluje šéf spolku Karel Makoň.  

Vymyslet a následně vyrobit dvě obří krmítka ochranáře krom materiálu, povrchové úpravy kovů i dřeva včetně osazení stálo většinou ve dvou lidech téměř pět dní. "Budeme rádi, když krmítka budou ptactvu i návštěvníkům parku sloužit minimálně dvacet let jako ta předešlá," líčí Makoň.  

Děkuje nejenom Nadě Popové za obhájení projektu a získání finanční podpory od Vodárny Plzeň, ale i všem ostatním, kteří se na projektu, výrobě a osazení krmítek spolupodíleli. "Jmenovitě truhláři Karlu Štěpánovi, výrobci kovových dílů Karlu Makoňovi staršímu a Miloši Blažkovi za pomoc při kompletaci a osazení krmítek a dalším," dodává Karel Makoň.

foto: taťána typltová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka