V Plzni bude v prodeji bankovka s motivem katedrály sv. Bartoloměje

Hned dva kousky do sběratelské edice eurobankovek bude možné od neděle 17. listopadu zakoupit v plzeňském infocentru.

Cílená propagace v Plzni

Po úspěchu bankovek s motivy podobizny Karla Gotta či ZOO v Liberci se své eurobankovky dočká také Plzeň. Místní infocentrum bude navíc jediné místo, kde bude možné v neděli 17. listopadu zakoupit bankovky z limitované edice vydané k 30. výročí Sametové revoluce.

„Zájem, který vyvolaly limitované edice dvacetikorun vydávané Českou národní bankou, stejně jako eurobankovky s Karlem Gottem či ZOO Liberec, nás přesvědčil o tom, že mít svoji vlastní limitovanou edici si zaslouží i Plzeň. Rozhodli jsme se pro motiv katedrály. Po dohodě s dodavateli se nám navíc podařilo vyjednat, že v neděli 17.  listopadu bude v Plzni jako na jediném místě v Česku možné zakoupit bankovky vydané v limitované edici ke 30. výročí Sametové revoluce,“ vysvětluje vedoucí Turistického informačního centra Dalibor Linda.

Zájemci si budou moci obě bankovky zakoupit v infocentru vedle radnice od neděle 17. listopadu až do vyprodání zásob. Limit na osobu je stanoven na deset kusů. Kupující si nebudu moci vybrat sériové číslo bankovky. Cena jednoho kusu je 80 korun. Turistické informační centrum je otevřeno každý den od 9 do 18 hodin.

Bankovky vydávané v limitovaných edicích Euro Souvenir sice mají nulovou nominální hodnotu, o to větší je pak jejich hodnota sběratelská. Jsou tištěné na stejný bavlněný papír jako pravá eura. Navíc jsou opatřeny i některými ochrannými prvky. Vzhledem k tomu, že se jedná o sběratelskou záležitost, mají na sobě i takové ochranné prvky, které zabrání jejich případnému zneužití například v automatech. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka