V Plzni se ke stávce učitelů kompletně připojí jedna ZŠ, zavře pět středních škol

Město Plzeň je zřizovatelem 26 základních a 40 mateřských škol.

Cílená propagace v Plzni

Ke středeční (6. listopadu) celorepublikové stávce pedagogů se připojí 34. základní v Gerské ulici a 55. mateřská škola v Mandlově ulici na Borech a mateřské školy v Radčicích a Malesicích, které jsou součástí 16. základní školy. Tyto školy budou kompletně zavřené ve středu 6. listopadu. Na některých plzeňských základních a mateřských školách budou stávkovat pouze jednotliví učitelé, chod škol to ovšem neomezí.

„V případě uzavření 34. základní školy jsme obratem zřídili zdarma příměstský tábor v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pro rodiče, kteří jsou v tíživé situaci a nemohli by jinak zabezpečit hlídání svých dětí. Kapacita příměstského táboru je 70 dětí. U mateřských škol jsme tento postup nemohli zvolit z důvodu nízkého věku dětí,“ vysvětlila vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně Dagmar Škubalová.

Rodiče, jejichž děti navštěvují 34. základní školu na Lochotíně a mají zájem o příměstský tábor v zoologické zahradě, nechť přihlásí své děti na mobilních číslech 727 874 214 nebo 727 874 215 či na e-mailu stuchlovak@plzen.eu. Sraz dětí je v 8 hodin u vchodu do Dinoparku (severní vstup do ZOO na Vinicích), časy pro vyzvednutí dětí při ukončení tábora jsou v 15:30 nebo v 16:30 hodin, opět u východu z Dinoparku. Děti mají mít s sebou svačinu a láhev na pití, přezůvky, kartičku se jménem dítěte a kontakt na rodiče.

Plzeňský kraj zřizuje 44 středních škol. Ke stávce ve středu 6. listopadu se z uvedených připojí 7 středních škol.

Ze zřizovaných středních školse připojí ke stávce celkem 7 zařízení, z nichž 5 jich bude zcela uzavřeno. Další dvě zařízení zřizovaná krajem potvrdila 85 pedagogů, kteří se ke stávce připojí, škola ale nebude uzavřena.

Uzavřené školy

Gymnázium Plzeň, Mikulášskénáměstí 23

Střední odborná škola Stříbro

Gymnázium Tachov

Střední průmyslová školastavební Plzeň

Střední zdravotnická škola aVyšší odborná škola zdravotnická Plzeň

Školy bez uzavření

Integrovaná střední škola živnostenská Plzeň 24 osob

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň 61 osob


ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka