V Rokycanech hořela ubytovna

Požár ubytovny FC Rokycany v ulici Pod Husovými sady zaměstnal v noci na pátek hasiče, záchranku, policii i vedení města.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hořet začalo krátce před jednou hodinou ráno v prostoru schodiště v prvním patře a plameny se šířily do stropní a střešní konstrukce. Celé patro bylo silně zakouřené, a tak hasiči museli evakuovat deset obyvatel ubytovny, některé pomocí vyváděcích masek, další museli uniknout okny po žebřících. Jednoho ubytovaného kvůli podezření, že se nadýchal zplodin, zkontrolovala záchranná služba. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rokycan a Plzně a dobrovolní z Oseku a Hrádku, policisté i rokycanští strážníci.

Kolem druhé hodiny ráno přijel k ubytovně také starosta Rokycan Václav Kočí a začal řešit nouzové ubytování pro její obyvatele, kteří zatím čekali v evakuačním autobusu hasičů. „Příjemně mě překvapila skvělá a velmi rychlá reakce pana Mrázka, nájemce hotelu Bílý lev, který do dvaceti minut dorazil z Mokroušů, kde žije. Ve tři hodiny ráno už byli všichni evakuovaní lidé ubytovaní,“ těší starostu. Radnice uhradí hotel pro lidi postižené požárem po dobu dvou až tří dnů, než si najdou jiné bydlení.

Proč přesně začalo hořet, zjišťují vyšetřovatelé. Jednou z možností je nedbalost někoho z ubytovaných. Škody se pravděpodobně vyšplhají na statisíce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.07.2019 17:13



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka